Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μπιφτέκια γεμιστά......



 
Υλικά για 4 άτομα
Για τον κιμά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μισός με χοιρινό
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι, λευκό
1 αβγό
1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση
100-150 γρ. γραβιέρα, πικάντικη
100-150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο
Θα χρειαστείτε
1 ταψί
1 λαδόκολλα

Eκτέλεση
Γέμιση: Κόβουμε σε κυβάκια τη γραβιέρα και τις πιπεριές και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ.
Μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Οσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κιμάς. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι οι μπουνιές μας έχουν άλλον στόχο… Βρέχουμε 2-3 φορές τα χέρια μας με νερό κατά τη διάρκεια του ζυμώματος. Αν έχουμε χρόνο, βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, να σφίξει.
Υπολογίζουμε 2 μπιφτέκια ανά άτομο, οπότε χωρίζουμε τον κιμά σε 8 μέρη και το καθένα στη μέση. Παίρνουμε ένα μέρος κιμά και στην επιφάνεια εργασίας φτιάχνουμε μια φωλιά, σαν μπιφτέκι σε μέγεθος, αλλά με κοιλότητα για να δεχθεί τη γέμιση (φωτ. 1).
Βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. γέμιση στο κέντρο (φωτ. 2).
Παίρνουμε ένα ακόμη μέρος κιμά και φτιάχνουμε έναν δίσκο με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση που έχουμε ήδη γεμίσει για να σκεπάσουμε το μπιφτέκι μας (φωτ. 3).
Τώρα το μπιφτέκι μοιάζει με μανιτάρι ή με σπιτάκι (φωτ. 4). «Αγκαλιάζουμε» τη βάση του κιμά με το καπάκι που φτιάξαμε και με τα δάχτυλα κλείνουμε σταθερά το μπιφτέκι μας. Ετσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε «διαρροές» γέμισης.
Ψήσιμο: Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, αφού τα γυρίσουμε μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος (στα 20 λεπτά δηλαδή). Ταιριάζουν με βραστά φασολάκια σαλάτα.


Η συνταγή για το μπιφτέκι καθώς και τα υλικά της γέμισης μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με τα κέφια και τα υλικά που έχετε στο ντουλάπι και στο ψυγείο σας. Στη ζύμη μπορείτε να βάλετε και 1 κρεμμύδι, 1 κ.σ. δυόσμο ή 1 τριμμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια της. Δοκιμάστε τα γεμισμένα με φέτα, με λιαστή ντομάτα, με σπανάκι ή με πράσινα μυρωδικά.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!!!!

Θερμό καλοκαίρι.......


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μελιτζανοκεφτέδες.......



Υλικά
4-5 μελιτζάνες, φλάσκες
1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 αβγό
2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στο γκριλ για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά της στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τη σάρκα της μελιτζάνας και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αβγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο - λίγο τον χυλό με κουτάλι της σούπας. Φροντίζουμε να είναι αρκετά αραιά και να μην κολλάνε μεταξύ τους οι κεφτέδες. Τους ροδίζουμε κι από τις δυο πλευρές και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Βουντού.....χαχαχαχαχα


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι και μανούρι....


Υλικά:

12 πιπεριές για γεμιστά
1 1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 καρότα, τριμμένα
1 ποτήρι νερού πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλ. σταφίδες κορινθιακές, μαύρες
1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. μανούρι, σε κύβους

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το 1 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, το πλιγούρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ¾ της ντομάτας και τη ζάχαρη, τα φέρνουμε δυο βόλτες και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τις σταφίδες, τα καρύδια, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τέλος το μανούρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια, αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τις τοποθετούμε τη μία, κοντά στην άλλη σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο για 30 λεπτά.


Αντί για πλιγούρι, μπορούμε να βάλουμε κουσκούς, ρύζι ή ακόμη και κριθαράκι.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

greek summer.....


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Φρεσκο νερο σε 300 μετρα...χαχαχαχαχα


Πολύχρωμο μπριάμ......


Υλικα:

  3 μελιτζάνες τσακώνικες
  8 κολοκυθάκια, κατά προτίμηση πολύ μικρά (ιδανικά με τους ανθούς τους)
  2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη (κατά προτίμηση Φλωρίνης)
  1 πιπεριά κίτρινη χοντροκομμένη
  3 μέτριες πατάτες
  1 καρότο
  4-5 ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες από τρίφτη
  1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
  1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό αποξηραμένο ή 2 κουτάλιες σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο
  1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  2 κουταλιές σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
  1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο + 4 κουταλιές της σούπας για το ντεκόρ
  Μαϊντανό
  Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριού
  300 γραμ. φέτα μέτρια
  100 γραμ. κοπανιστή Mυκόνου
  Λίγο νερό


Εκτέλεση:
 
Κόβω τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια και τις βάζω σε μπολ με αλατισμένο νερό να τις καλύπτει, για μισή ώρα. Μετά τις στραγγίζω, τις ξεπλένω 2-3 φορές και τις πιέζω με το χέρι να φύγει το πολύ νερό. Κόβω τα κολοκυθάκια σε χοντρούτσικες ροδέλες ή αφήνω ολόκληρα τα πολύ μικρά, αφού τα ξεπλύνω πολύ καλά και ιδιαιτέρως τους ανθούς τους, ανοίγοντάς τους με προσοχή και ρίχνοντας άφθονο νερό μέσα τους.
Xοντροκόβω τις πιπεριές, πατάτες, κρεμμύδια και το καρότο σε ροδέλες. Τρίβω τις ντομάτες σε τρίφτη και προσθέτω στο πολτό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικό και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύω καλά.
Βάζω σε ταψί όλα τα λαχανικά και από πάνω ρίχνω το μείγμα ντομάτας και το λάδι, φροντίζοντας να πάει σε όλο το ταψί. Ανακατεύω ελαφρά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (προτιμότερο με αντιστάσεις) περίπου 70-80 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή ενδιάμεσα. Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο χλιαρό νερό. Στο τέλος, θα πρέπει τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει, ροδοκοκκινίσει και να έχουν μείνει με το λάδι τους.

Σάλτσα τυριού

Με ένα πιρούνι λιώνω κι ανακατεύω τα τυριά με λίγο νερό για να πάρω μια ρευστή σάλτσα. Όσο πιο ρευστή την θέλουμε τόσο περισσότερο νερό βάζουμε. Ιδανικά πρέπει να είναι μεσαίας ρευστότητας.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας...


Υλικά:
  • 1 ½ κιλό χταπόδι Kallimanis
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ½ κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζετε το χταπόδι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ξίδι για 30-40 λεπτά. Όταν γίνει τρυφερό και μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε και το σκόρδο ολόκληρο. Ρίχνετε το χταπόδι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το μισό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, διαλύετε την μουστάρδα και το κέτσαπ στο υπόλοιπο κρασί, και το προσθέτετε στο χταπόδι. Ανακατεύετε, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήστε το χταπόδι να βράσει για να πήξει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Σπιτικα παγωτα σαντουιτς......

Υλικα:
1 πακέτο πτι-μπερ
1 κουτάκι φυτική σαντιγί torre
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε για λίγο την φυτική κρεμά και το ζαχαρούχο όπως είναι στην κατάψυξη, με το κουτάκι για κανα 10λεπτο.
Στο μεταξύ απλώνουμε τα μπισκότα μας σε ένα μεγάλο μακρόστενο ταπερ με την καλή πλευρά να είναι από κάτω.
Βγάζουμε την φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να δέσει να γίνει σαντιγί.
Την στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και βάζουμε άλλη μια σειρά μπισκότα με την καλή πλευρά προς τα επάνω.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Το κόβουμε στα κενά από τα μπισκότα και τα σερβίρουμε ή τα τυλίγουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για όταν μας έρθει η όρεξη.
Αν θέλουμε μέσα στην σαντιγί μπορούμε να σπάσουμε 2-3 σοκοφρετες ή λίγα μπισκοτάκια oreo ή να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας και ότι άλλο μας αρέσει.

Καλη επιτυχια!!!!

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πικάντικα καλαμαράκια......






Υλικά για 4 άτομα

1-1½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και πλυμένα
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο)
1 καυτερή πιπεριά
3-4 σπόροι καρδάμωμου (κακουλέ)
½ κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
1 σφηνάκι ούζο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μπαχαρικά μισοσπασμένα και τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε 2-3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!

χαχαχαχαχα


Τηγανιά λαχανικών......




Για τα λαχανικά
2-3 μελιτζάνες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες
8-10 κολοκυθοανθοί, πλυμένοι και στραγγισμένοι
10-12 λιαστές ντομάτες
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για το κουρκούτι
1 ποτήρι του νερού μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά

Εκτέλεση

Κουρκούτι:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.

Τηγάνισμα: Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς, τις φέτες μελιτζάνας και τις λιαστές ντομάτες στο κουρκούτι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι για να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.

Ρίχνουμε λίγα λίγα τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε λίγο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!!!!!!

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και μπέικον....




Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες σερβιρίσματος
  • 5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρεσκά
  • 150 γραμμάρια βιτάμ
  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 200 γραμμάρια μπέικον κομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:


Σωτάρουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια σε μία κατσαρόλα με το βιτάμ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τον μαιντανό και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μπέικον, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά. Σερβίρεται αμέσως!

Καλή επιτυχία!!!!!!

xaxaxaxaxaxa.......


Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τσιπούρες στο φούρνο.....


Υλικά:

  • 2 μεγάλες τσιπούρες
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε καλά τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά μέσα-έξω.
  • Τοποθετούμε τις τσιπούρες σε ένα ταψάκι.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλάκι αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την μισή κούπα από το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε στο ταψάκι 1 κούπα  νερό.
  • Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 190-200ο C  για μισή ώρα περίπου.
  • Όταν τα ψάρια ψηθούν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε δύο πιάτα.
  • Ανοίγουμε κάθε ψάρι στη μέση, βγάζουμε τα κόκαλα και το περιχύνουμε με λαδολέμονο ή σκέτο χυμό λεμονιού.

Για το λαδολέμονο:

  • Στίβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε το χυμό σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι καλά και κουνάμε το βαζάκι δυνατά.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

xaxaxaxaxaxaxaxa.......


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά.....


Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
Για τη γέμιση
300 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. τσαγ. φρυγανιά
½ φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμ.
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ½ εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες και τις ψήνουμε για 15΄ περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15΄. Επίσης, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια.
3. Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην κάθε φέτα μελιτζάνας. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο.
4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τα ρολάκια για 30΄. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.

Καλή επιτυχία!!!!!

Γερά πράματα........


Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κολοκυθάκια σαλάτα....



Υλικά:
 
Κολοκυθάκια: 1 κιλό (μικρά τρυφερά)
Ψιλοκομμένα ή χοντροτριμμένα καρότα: 2 μικρά
Κομμένο λεπτές φέτες κρεμμύδι: 1 μικρό
Χοντροτριμμένο τυρί φέτα: 100 γρ.
Χυμό λεμόνι: από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 κουταλιές σούπας (προαιρετικά)

  Εκτέλεση:

 
1. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και τα βράζετε να μαλακώσουν (προσοχή να μην παραβράσουν και λιώσουν). Τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν βιάζεστε, τα βουτάτε σε κρύο νερό με παγάκια για 2 - 3 λεπτά και τα ξαναβγάζετε. Τα βάζετε σε σαλατιέρα.
2. Προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την φέτα, περιχύνετε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε. 



Καλή επιτυχία!!!!!!!

Επιστρεφουν οι Καταθεσεις.......


Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Φιλετα κοτοπουλου μαριναρισμενα σε γιαουρτι....



Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα (περίπου 1.5 κιλό)
1 1/4 φλιτζάνια γιαούρτι, καλής ποιότητας
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τούρμερικ, σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αγγουράκι σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι

 Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φιλέτα ένα-ένα μεταξύ 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και με ένα βαρίδι τα κτυπάμε μέχρι να λεπτύνουν αρκετά (περίπου 1cm).
Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό γιαούρτι, το κύμινο, το μπούκοβο, το τούρμερικ, και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια να καλύψει η μαρινάδα το κρέας, σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη την νύκτα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε την μαριναδα από τα φιλέτα. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στο γκριλ και ψήνουμε για 3 λεπτά κάθε πλευρά ενώ αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι σε ένα μπολ, με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα φιλέτα μας τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε με την σάλτσα 
γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και ζεστή πίτα .

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Βαγγελης προς Κουβελη......


Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Φετα σαγανακι με ριγανη.....



Υλικά:

400γρ. τυρί φέτα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
300γρ. φρυγανιά τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παγωμένο νερό
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ την φρυγανιά με την ρίγανη και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια σαν δάκτυλα. Βουτάμε τα κομμάτια φέτας μέσα στο παγωμένο νερό και αμέσως τα περνάμε μέσα στο μίγμα φρυγανιάς.
Βάζουμε αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα μέσα σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί αρκετά βάζουμε μέσα τα κομμάτια φέτας και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε από το σαγανακι από το τηγάνι και στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε το σαγανακι όσο είναι ακόμη ζεστό και συνοδεύστε με λεμόνι και φρέσκο ψωμί.

Καλή επιτυχία!!!!!

Κυριε Ελεησον......


Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Πανεύκολο τζήζκέικ φράουλα!.....


Υλικά:
 1 MORFAT CREAMY [φυτική σαντιγύ]
1 και μισό πακέτο μπισκότα Digestive
125 γραμ.βούτυρο,η,μαργαρίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 τυρί Philadelfphia  300 γραμ.
ξύσμα από μισό λεμόνι
μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι η στό μπλέντερ,τα τοποθετώ μέσα στο ταψάκι που θα φτιάξω το κέικ μου και έχω λιώσει το βούτυρο το ρίχνω επάνω στα μπισκότα και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν .Με την βοήθεια ενός κουταλιού το στρώνω το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Στο μπώλ του μίξερ ,η σε ένα μπολ απλό αν έχετε μίξερ χειρός,αδειάζουμε την σαντιγύ,προσθέτουμε και την ζάχαρη την άχνη  και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο.Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα Philadelphia και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα.
Στο κέντρο της βάσης μπισκότου βάζουμε  3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Απλώνουμε από πάνω και την κρέμα [πάνω από το μπισκότο κι από την μαρμελάδα]και στρώνουμε καλά την επιφάνεια .Τέλος γαρνίρομαι με 6-7 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα και με ένα πηρούνι σχηματίζουμε ¨¨κύματα ¨¨στην επιφάνεια της κρέμας.Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.Αν θέλετε γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετούλες. 
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Τί άλλο νά κάνω....??????? χαχαχαχαχαχαχα


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πιτσακια με γευση Ελλαδας......



Υλικά Για τη ζύμη

3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3/4 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό



Για την γέμιση

ροδέλες πράσινης πιπεριάς

1 σκελίδα σκόρδο

1 ντομάτα πολτοποιημένη

ρίγανη

φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

ελιές και ελαιόλαδο



Εκτέλεση -Φτιάχνεις μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό (όσο πάρει).

-Κάνεις την ζύμη ρολό και την κόβεις σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό.

-Άνοιξε κάθε φέτα σε δίσκο και στρώσε τους σε ταψί.

-Πολτοποίησε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι.

-Βάλε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάλε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπάλισε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

-Ψήσε στους 200°C πάνω κάτω για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δεν θα γινεις...ε...!


Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κολοκυθάκια ψητά με φέτα....




Υλικά:
5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
6 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομένο
5 πιπεριές φλωρίνης
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Για τη σως
5 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. του γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και απλώνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ, γυρνώντας τα και από τις δυο μεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τα κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές , πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε κομματάκια πάνω από τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το δυόσμο και την φέτα. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας όλα μαζί και περιχύνουμε την σαλάτα.

Εκκαθαριστικο εφοριας.....


Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Χταποδάκι με βινεγκρέτ μουστάρδας .....


Υλικά:




1 κιλό χταποδάκια
2 σγουρά μαρούλια
1 ματσάκι ρόκα
Για τη σος
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
4 κουταλιές μπαλσάμικο
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε τα χταποδάκια. Έπειτα τα βράζετε, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Κατόπιν, πλένετε τη ρόκα και τα μαρούλια και τα κόβετε με το χέρι. Αναμειγνύετε τα λαχανικά με τα χταποδάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την καρυδόψιχα, το μπαλσάμικο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνετε με αυτήν τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως

Καλή επιτυχια!!!!!

Παπυρεν κοντρολ....


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ρολάκια με φέτα και κουκουνάρι



Υλικά:
100 γρ κουκουνάρι καβουρντισμένο
Λιώνετε  στό multi:
το κουκουνάρι
100 γρ φέτα 
2 κουταλιές παρμεζάνα
2 κουταλιές δυόσμο 
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού 
πιπέρι
Βουτυρώνετε  ένα φύλλο κρούστας , το διπλώνετε στα δύο .
Στρώνετε μια λεπτή γραμμή από τη γέμιση ( 2 κουταλάκια) και το τυλίγετε 2 φορές.
Αλείφετε με βουτύρο όλα τα ρολάκια.
Ψήνετε  σε ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στους 180C, μέχρι να παρουν χρώμα

Καλή επυτιχία!!!!!

Το αινιγμα της καλπης.....


Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Γιαουρτογλυκό ψυγείου ....


Για 4 ατομικά γιαουρτογλυκάκια θα χρειαστείτε:

  • 2 κεσεδάκια ατομικά γιαούρτι (εμένα μ'αρέσει το natural, που είναι σαν κρέμα)
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης (φαντάζομαι μπορούν να αντικατασταθούν με corn flakes ή digestive).
  • Σιρόπι φράουλας (έτοιμο ή το σιρόπι του γλυκού)
  • Γλυκό κουταλιού φράουλας.
Εκτέλεση:
  • Σε ένα ποτήρι παγωτού ή τέλος πάντων σε αυτά τα κολωνάτα, ρίχνετε σιρόπι φράουλας στα πλάγια για να γίνει εφετζίδικο.
Τοποθετείτε 2-3 κουταλιές γιαούρτι και μετά μία δόση ίσοπαχής με το γιαούρτι σπασμένο μπισκότο. Ακολουθεί άλλη μία στρώση γιαουρτιού και στην κορυφή 1-2 φράουλες απο το γλυκό σας μαζί με 1 κουταλιά σιρόπι.
Δεν το συζητάω... είναι καταπληκτικά δροσερό, ελαφρύ, φρουτένιο και προφανώς με λίγες θερμίδες.

  • Για όσους δεν φοβούνται τις θερμίδες μπορούν να κάνουν και την εξής παραλλαγή 

1 κεσεδάκι γιαούρτι + 1 δόση ζελέ (προτιμώ ανανά) + 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ομογενές μίγμα.
Διαλύουμε το ζελέ στη μισή ποσότητα ζεστού νερού που αναγράφεται στις οδηγίες.
Ανακατέυουμε τα δύο μίγματα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθούν λίγο.
Μετα "στήνουμε" το ποτήρι σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.
Εξαιτίας του ζαχαρούχου θα είναι πιο γλυκό και εξαιτίας του ζελέ θα "στέκεται" καλύτερα.


Καλή επιτυχία!!!!!!

Φαντασιωσεις.....


Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σαλάτα με φασολάκια πέστο και φλούδες παρμεζάνας....


Υλικά:
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα μικρή σκόρδο πολτοποιημένη, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού όχι καλά γεμάτο παρμεζάνα
  • 6 μικρά τοματίνια
Εκτέλεση:

Καταρχήν, καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα ρίχνετε σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. Έπειτα τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε το πέστο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα φασολάκια. Έπειτα κόβετε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλάτα, μαζί με την παρμεζάνα τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Πριτς....


Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Γαύρος μαρινάτος...


Υλικά:
  • 1 κιλό γαύρο πολύ φρέσκο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ξίδι καλής ποιότητας από κόκκινο κρασί
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο)
  • αλάτι χονδρό
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τετραγωνάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:

Πλένετε τον γαύρο και τον αφήνετε 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι, τόσο όσο να τον σκεπάζει. Τον σουρώνετε και τον καθαρίζετε κόβοντας με τα δάχτυλα το κεφάλι, τραβώντας ταυτόχρονα το εντεράκι. Ανοίγετε την κοιλιά και ξεκολλάτε με προσοχή την ραχοκοκαλιά. Ξεπλένετε τα φιλέτα με κρύο νερό, τα στραγγίζετε καλά και τα τοποθετείτε, δίπλα δίπλα, χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο, σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος (ποτέ σε μεταλλικό). Στη συνέχεια τα αλατίζετε και τοποθετείτε από πάνω μια δεύτερη σειρά. Τα αλατίζετε ξανά με το χοντρό αλάτι.Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το ξίδι σε αναλογία 1 προς 5- μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα ψαράκια. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνετε 8-10 ώρες. Τα ψαράκια αλλάζουν χρώμα και ασπρίζουν. Τα σουρώνετε και τοποθετείτε ξανά τα φιλέτα με τάξη μέσα σε γυάλινο σκεύος.Τα πασπαλίζετε με το σκόρδο, κομμένο σε φετούλες, την πιπεριά και περιχύνετε με ελαιόλαδο, σχεδόν να τα σκεπάζει. Διατηρείτε τον γαύρο στο ψυγείο έως 2 μήνες. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό όταν τον σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Η ευρωπη....


scrolltotop