Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αντε και στα δικα μας.....ΧαΧαΧαΧαΧα

....

Ρολό με κιμά αλλιώτικο......


Υλικά για 4-6 άτομα

Για το ρολό
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και περασμένη από τον τρίφτη
1 αβγό
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)

Για τη γέμιση
1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
½ πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
½ πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
1 φλ. κίτρινα τυριά, σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. του καφέ γάλα

Για το ψήσιμο
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

Εκτέλεση
Ρολό: Στύβουμε καλά το ψωμί και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις η ομελέτα ψηθεί από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιάτου τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη. Οταν είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση: Απλώνουμε τον κιμά στον καθαρό πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε την ομελέτα. Ρολάρουμε τον κιμά φτιάχνοντας ένα μακρόστενο ρολό που το τοποθετούμε σε  ταψί και το πασπαλίζουμε από πάνω με τη γαλέτα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από το ρολό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C-180°C. Περιχύνουμε το ταψί με το λάδι και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να ψηθούν οι πατάτες.

Οταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο (έχουν δηλαδή ψηθεί οι πατάτες), αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.

tip
Αντί για ένα μεγάλο ρολό, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά ατομικά ρολάκια.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πιπεριές γεμιστές με γαβράκια.....




Υλικά για 4 άτομα

3 κονσέρβες γάβρος, σε λαδορίγανη
8 πιπεριές Φλωρίνης, μεγάλες
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. κουκουνάρι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
1 μάτσο σέσκουλα, ψιλοκομμένα η σπανάκι
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον γάβρο. Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε τα σπόρια τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κουκουνάρι, όλα τα κρεμμύδια και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον γάβρο, που θα τον «σπάσουμε» σε κομματάκια με ένα πιρούνι χωρίς όμως να τον διαλύσουμε τελείως.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του γάβρου, τις αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το κρασί και με μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά.


Καλή εποτυχία!!!!!!

Κατάστηθα...!


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιός ήρθε ??


Πατατοκεφτέδες με κασέρι......



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 αυγά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες,τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε
από τη μηχανή του πουρέ.(Αν δεν έχουμε μηχανή τις λιώνουμε με το πιρούνι μας.)
Βάζουμε τον πουρέ σε μια λεκάνη,προσθέτουμε τα αυγά,το τυρί,το αλεύρι,αλάτι-πιπέρι,
το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τους κεφτέδες,τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλή επιτυχία!!!!!!!


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με σος μαγιονέζας...



Yλικά
Για τον μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος, υγράλατος, φιλέτο, ξαλμυρισμένος* και ξεψαχνισμένος
1 κουτάκι μπίρα (ξανθιά, γλυκιά), 330 ml
200 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σος μαγιονέζας
150 γρ. μαγιονέζα
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
ξύσμα από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπίρα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν παχύ και λείο χυλό. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τα κρεμμυδάκια, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι πολύ ζεστό, αλλά όχι καυτό ώστε να ψηθούν μέσα και έξω.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι, μέχρι να τελειώσουν τα κομμάτια του ψαριού. Οταν πάρουν χρώμα οι λουκουμάδες και ψηθούν μέχρι το κέντρο, τους αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σος μαγιονέζας: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε μαζί με τους λουκουμάδες.

Ξαλμύρισμα: Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξεπλένουμε πολύ καλά. Τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο νερό και τον αφήνουμε για 20 ώρες στο ψυγείο. Κατά την διάρκεια των 20 ωρών αλλάζουμε τρεις φορές το νερό. Αν θέλουμε η γεύση του μπακαλιάρου να θυμίζει φρέσκο, όταν τον ξαλμυρίζουμε τον βυθίζουμε για 1 ώρα σε νερό με γάλα, σε αναλογία 50-50.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Θεμα ψυχραιμιας....


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ρολάκια κεφτέ με μελιτζάνα .....


Υλικά :

500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 φλ. του καφέ γάλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες
15 φέτες μπέικον (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.γ. πελτέ
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση:

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει έως ότου δέσει και χυλώσει για περίπου 15-17 λεπτά.
Κεφτέδες: Στραγγίζουμε με το χέρι καλά το ψωμί και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το γάλα και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 8-10 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Μελιτζάνες: Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις φέτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Κατόπιν τις αφήνουμε και πάλι σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι.
 Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μία φέτα μελιτζάνας, στρώνουμε από πάνω μία φέτα μπέικον και τοποθετούμε στη μία άκρη ένα κεφτεδάκι. Τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τρώγονται ζεστά.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΞΗ ΖΤΑ 67.......


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σεφταλια ( κυπριακη)

Υλικα:
600 γρ κιμάς μόσχου
400 γρ κιμάς χοιρινός
200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη
200 γρ κρεμμύδι ξερό1 αβγό
100 ml ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί
αλάτι κατά προτίμησηπιπέρι κατά προτίμηση
κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση
ρίγανη κατά προτίμηση
μαϊντανός κατά προτίμηση


Εκτελεση:
Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στραγγίζουμε την σκέπη και την κόβουμε σε μικρά τεμάχια 5 Χ 5 εκ. περίπου. Τυλίγουμε την ανάλογη γέμιση στο κάθε τεμάχιο της σκέπης και ψήνουμε στο φούρνο ή στην σχάρα. Κατά το τέλος του ψησίματος σβήνουμε ή περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με πίτες κια μία μικρή σαλάτα με ψιλοκομμένη τομάτα και μαϊντανό.

Καλη επιτυχια!!!!!

Τάγματα....


Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μπακαλιαρος με χορτα(κρητικη συνταγη)

Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 κιλό άγρια χόρτα
1/2 κιλό σπανάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 νεροπότηρο λάδι
2-3 ώριμες τομάτες
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Ξαρμυρίζουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο (αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές) και τον κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα χόρτα και το σπανάκι έως ότου μαραθούν. Μετά βάζουμε τις τριμμένες τομάτες με το λίγο αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Δέκα λεπτά πριν ψηθούν, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Το φαγητό αυτό γίνεται και με τομάτες και χωρίς.

Καλη επιτυχια!!!!!!
 

Κάποιος να τους το πεί......


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ταλιατέλες με Μανιτάρια......


Υλικά:

  400γρ ταλιατέλες
  300γρ μανιτάρια σε φέτες
  2 κουταλιές σούπας λάδι
  3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  5 ντοματάκια ψιλοκομμένα
  1 σκελίδα σκόρδο
  1 κουταλιά σούπας κρεμμύδι
  100γρ μπέικον
  8 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι
  αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο και το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και το μπέικον. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια, 3-4 κουταλιές νερό, αλάτι και πιπέρι κ βράζουμε τη σάλτσα χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά.
Βράζετε τις ταλλιατέλες όπως λένε οι οδηγίες κ ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και το τυρί

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Ελειπές βιογραφικό.....


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Καπνιστές μπριζόλες με πατάτες και χαλούμι


Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια
4 χοιρινές μπριζόλες καπνιστές, κομμένες σε μπουκιές
500 γρ. πατάτες μικρές, με τη φλούδα, βιολογικές, καλά πλυμένες, κομμένες στα 4
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
1 σφηνάκι μαυροδάφνη
5 κλωναράκια θυμαριού φρέσκου ή 2 κ.σ. αποξηραμένο
½ κ.γ. κύμινο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μπριζόλες, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για ακόμη 20 λεπτά. Τρυπάμε μία πατάτα με ένα μυτερό μαχαίρι για να δούμε αν έχουν μαγειρευτεί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χαλούμι και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 5 λεπτά στους 220°C. Σερβίρουμε με μία πλούσια φρέσκια σαλάτα.


Προσέχουμε το αλάτι, διότι οι καπνιστές μπριζόλες και το τυρί είναι ήδη αλμυρά.
Αντί για κύμινο, προσθέστε 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα.
Καπνιστές χοιρινές μπριζόλες θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ στο τμήμα των αλλαντικών.


Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Ξυλοκόπος συνταξιούχων......



Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μπάμιες στο φούρνο.....



Υλικά:

1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 κιλό μπάμιες
4-5 μεγάλες ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός 
 
Εκτέλεση:
 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες από τα κοτσάνια τους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, όπως επίσης και το σκόρδο.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, και τον βάζουμε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέσα στο ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι λάδι.
Βάζουμε τις ντομάτες στο μίξερ, και έπειτα τις ρίχνουμε κι αυτές στο ταψί.
Τέλος, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Οι μπάμιες μας είναι έτοιμες. Τις συνοδεύουμε με ωραία φέτα.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Επιμήκυνση.....


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές ....


Υλικά:
  • ½ κιλό αμπελοφάσουλα τρυφερά
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 10 ελιές Αμφίσσης ή Βόλου ψιλοκομμένες
  • 4 ελιές ολόκληρες
  • 4 αβγά βραστά κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ετέλεση:


Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κόβετε στα δύο ή στα τρία, αν είναι πολύ μεγάλα. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά ταυγρά τους και να κρυώσουν εντελώς. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τα φασολάκια και τα αναμειγνύετε με τις ψιλοκομμένες ελιές και τα αμύγδαλα.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε τα φασόλια και τα περιχύνετε με το μίγμα της μαγιονέζας. Διακοσμείτε με τα αβγά και τις ολόκληρες ελιές. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.


Καλή επιτυχία!!!!!!!

.......καί πΤυχιουχος.......


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο....


Υλικά:
1 χταπόδι
ελαιόλαδο
πατάτες
ρίγανη


Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε καλά. Στη συνέχεια πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα ταψί τοποθετούμε το χταπόδι, γύρω του βάζουμε τις πατάτες και  ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό, και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο, χύνουμε το λάδι και το αφήνουμε λίγο ακόμα να ροδίσει με ελάχιστο λαδάκι.


Καλή επιτυχία!!!!!!!

Βιωσιμοι και βρωσιμοι......


Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πένες με κολοκυθάκια και βασιλικό.......



Υλικα:

500 γρ. πένες
500 γρ. κολοκυθάκια
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις αναμεμειγμένο με 1/3 φλ. γάλα
κρόκος από 1 αβγό, χτυπημένος
1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
2/3 φλ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και να ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν. Μουλιάζουμε τα κολοκυθάκια σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τις κορφές, τα κόβουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Καθαρίζουμε το ίδιο τηγάνι και ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Κατόπιν ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πένες, το τυρί, τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχια!!!!!!!

Πληρωμή σα ειδος..........


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σνίτσελ γεμιστά.....




Υλικά:
6 σνίτσελ χοιρινά 7 κ.σ. μουστάρδα (1 κ.σ. για κάθε σνίτσελ + 1 κ.σ. για την κρέμα)
 6 μπαστουνάκια από κίτρινη πιπεριά
 6 μπαστουνάκια από πράσινη πιπεριά
 6 μπαστουνάκια από πορτοκαλί πιπεριά
3 κ.σ. ελαιόλαδο 6 χοντρά μπαστουνάκια γραβιέρα
  400 ml κρέμα γάλακτος
 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
 αλάτι πιπέρι οδοντογλυφίδες
Εκτελεσή:
  Πλένουμε ελαφρά τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 μεριές. Σε κάθε ένα σνίτσελ αλείφουμε 1 κ.σ. μουστάρδα και από επάνω τοποθετούμε ένα μπαστουνάκι γραβιέρας και από ένα μπαστουνάκι από κάθε πιπεριά. Τυλίγουμε τα σνίτσελ και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σνίτσελ μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κρεμα με 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Περιχύνουμε τα σνίτσελ με την κρέμα και ψήνουμε για 25'- 30'.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

...............


Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Μελιτζάνες με μπέικον .....




Υλικά:

4 μελιτζάνες φλάσκες
150 γρ. μπέικον
400 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 ½ φλ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα
2 – 3 κουταλιές τσαγ. λιωμένο βούτυρο
φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα:

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνετε τα ντοματάκια και τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 – 20 λεπτά.
Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε φέτες πάχους ενός δακτύλου και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά. Τις βγάζετε και τις κρατάτε στην άκρη.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνετε τις μισές φέτες μελιτζάνας. Τις καλύπτετε με φέτες μπέικον και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε με φέτα. Στρώνετε τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, το υπόλοιπο μπέικον, τη σάλτσα και την φέτα.
Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Ρίχνετε 2 – 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Αρκας....




Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρονάδα φούρνου ......



Υλικά:
  • 600 γρ. ζυμαρικά (3 είδη από μικρά ζυμαρικά,πέννες-κοχύλια-τριβελάκι-φιογκάκια-βίδες κ.α.)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για σάλτσα αραμπιάτα
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές
  •  1/2 ποτήρι νερό
  •  2-3 κούπες γκούντα τριμμένο
  •  1 κ.σ. βούτυρο



 Εκτέλεση:
 Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες,τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ.Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει μέσα στα ζεστά ζυμαρικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Σπάμε τις πιπερίτσες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,τα μπαχαρικά και το νερό.Ανακατεύουμε και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για λίγο.
 Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού και ρίχνουμε από επάνω το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 20' στους 180 βαθμούς.
 
Καλή επιτυχία!!!!!!1

Ο βαγγέλης...?ΧαΧαΧαχΑχΑχα


Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κριθαράκι με κιμά.......





Υλικά: για 4-6 άτομα  

1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
3-4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.γ. πελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
500 γρ. κριθαράκι, χοντρό
300 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και τον κιμά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί έως ότου απορροφήσει όλα τα υγρά. Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κριθαράκι 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου (μια και θα μαγειρευτεί και στον φούρνο) και το σουρώνουμε.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε τον μάραθο, το κριθαράκι και τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το φαγητό και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Τρώγεται ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!

Συνταξιουχοι......


Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές.....



 
Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα
1 κιλό πατάτες μικρές, με τη φλούδα τους, βιολογικές, καλά πλυμένες
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
360 γρ. τόνο, σε λάδι
1 κ.σ. αλάτι, χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Σαλάτα:
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 15-20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν τις κόβουμε στη μέση, τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε ελαφρώς.

Βινεγκρέτ: Σε βάζο με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακινούμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε προσεκτικά και την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη ώστε να ενωθούν τα αρώματα.

Καλή επιτυχια!!!!!!!

Συγκυβέρνηση.......


Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο ταντούρι(Συνταγή ινδίκη)....


Υλικά

6 -7 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς τήν πετσά του
Γιαούρτι 1 φλιτζάνι
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
1 κ. Σούπας κομμένο τζίντζερ
Χυμό από μισό λεμόνι
3 κουταλιές ξίδι
2 κουταλάκια κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι τσίλι
2 κουταλάκια Κάρι
Αλάτι


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο .
Ψήνουμε το κοτόπουλο πάνω σε σχάρα στους 200 βαθμού για 40-50'. Αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάτα και προσθέτουμε λίγο αλάτι,το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.


Καλή επιτυχία!!!!!

οι Ωμοτιμοι.....



Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί......

Υλικά:
2 κιλά μελιτζάνες μακρουλές (τσακώνικες)
1 1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
λίγη φέτα
4 φρέσκιες ντομάτες
1/2 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι άνιθο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
4 κούπες σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, και τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση, κατακόρυφα, ώστε να ανοίξουν και τις τηγανίζουμε στο λάδι τους, μέχρι να μαραθούν.
Μετά τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνιθο και το δυόσμο. Τα σωτάρουμε όλα μαζί στο τηγάνι, μέχρι να κοκκινήσουν λιγάκι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα κουτάλι και με το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας στο άνοιγμα που τους είχαμε κάνει πριν τις τηγανίσουμε. Το υπόλοιπο μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί. Ύστερα, ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Το ιμάμ μπαϊλντί μας είναι έτοιμο! Τρίβουμε μπόλικη φέτα στο πιατάκι μας .
 Καλή επιτυχία!!!!!!

Το τελευταιο !!


Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Κολοκυθακια τηγανιτα με κουρκουτι.....



Υλικά2 κολοκυθάκια
1 σόδα (250 ml.)
3/4 κούπας αλεύρι
αλάτι
ΕκτέλεσηΚόβουμε τα κολοκυθάκια λεπτές ροδέλες και τα αλατίζουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την σόδα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αν είναι πολύ πηκτό βάζουμε λίγη σουρωτή ακόμη.Το μείγμα πρέπει να γίνει λίγο πιο αραιό από το μείγμα για λουκουμάδες.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μέσα στο κουρκούτι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει και ρίχνουμε μια μια τις ροδέλες μέχρι να ροδίσουν και τις γυρίζουμε να ροδίσουν από την άλλη
τα σερβίρουμε με τζατζίκι.

Καλή επιτυχία!!!!!

Οι τελευταιες υποσχεσεις...?


scrolltotop