Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Ρεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές ......


Υλικά :
½ κιλό ρεβίθια βρασμένα
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες
60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
250 γρ. πέστροφα καπνιστή
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες

Για τη σάλτσα:
1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ¼ φλιτζάνια ελαιόλαδο
⅔ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπουΝτιζόν
3 κουταλιές σούπας horse-radish*
Θυμάρι και τσάιβς(σχοινόπρασο)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
*Horse-radish: Αγριοράπανο, σε βαζάκια των 140 γρ

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ¼ του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο με το μισό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα αφήνουμε στη σαλατιέρα. Φτιάχνουμε εν τω μεταξύ τη σάλτσα.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, λίγο θυμάρι και σχοινόπρασο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ελαιόλαδο, εναλλάξ με το λεμόνι, ελέγχοντας ότι το απορροφά το μίγμα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε στο μίγμα τη μουστάρδα και το horse-radish. Ανακατεύουμε ένα μέρος της σάλτσας με τη σαλάτα των ρεβιθιών και προσθέτουμε τις πέστροφες, τις αντζούγιες και τις ελιές. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα.

Tip: Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Πηγη: ab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop