Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά......


Υλικά:
 Για την Ζύμη
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό
370 ml. σησαμέλαιο
125 ml. λευκό κρασί ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Για την Γέμιση
150 gr. Μακεδονικό χαλβά με γεύση Μαστίχας Χίου
> Επιπλέον θα χρειαστείτε
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Σε ενα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Προοσθέτουμε το σησαμέλαιο και το κρασί.
Ζυμώνουμε τα υλικά μεχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σε αλευρωμένο, ελαφρά, πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μικρότερα ομοιόμορφα κομμάτια.
Με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε την ζύμη σε κυκλυκούς δίσκους.
Κόβουμε με ένα κυκλικό κουπ πάτ, περίπου 5-6 εκατοστών, την ζύμη.
Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια.
Γεμίζουμε τους δίσκους της ζύμης με τον χαλβά.
Κλείνουμε πολύ καλά, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης να κολλήσουν μεταξύ τους.
Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση μαζί με τον χαλβά, σταφίδες ή άλλους ξηρούς καρπούς και φρούτα.
Επίσης μπορούμε να τρίψουμε ένα μήλο στον τρίφτη και να πασπαλίσουμε με κανέλα, όπου ταιριάζει εκπληκτικά με τον χαλβά!
Τοποθετούμε τα μεθυσμένα σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, στους 170°C Κελσίου, μέχρι τα μεθυσμένα να πάρουν ένα όμορφο κίτρινοχρυσό χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Καλή Επιτυχία !!!!!!


Πηγή:sintages24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop