Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινό με κολοκάσι, σέλινο και σάλτσα ντομάτας...

Το έφαγα στην Κύπρο δεν το ήξερα ..... ( ο άνδρας είναι από την Κύπρο)
να σκεφτείτε ότι τον πρώτο χρόνο που έμενα εκεί.. μέρα πάρα μέρα έτρωγα Κολοκάσι.....
και έμαθα να το μαγειρεύω..... ( από τα 13 μου είχα ψώνιο με τη μαγειρική )......
Υλικα:
1500 γρ. κολοκάσι
500 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε κυβάκια
500 γρ σελερι...με τα φύλλα του χονδροκομμενο  και  ξενεβριζω
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
1κουτι ντοματοχυμό
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
Λάδι σπορέλαιο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρέας. μόνο του,μετά τις φέτες από το κολοκάσι
Τα Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα (εγώ συνήθως αφαιρώ και όλο το λάδι)
παράλληλα προσθέτω το κρεμμύδι και το σέλινο τα τσιγαρίζω πολύ λίγο.
Τα σβήνω μα το χυμό λεμονιού και τέλος το χυμό ντομάτας  πελτέ αλατι
πιπέρι,  καλύπτουμε με νερό και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου.
Προσωπικά τα βάζω στην χύτρα για 20'- 25'.....

Καλή Επιτυχια...!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop