Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πανεύκολο, σουβλάκι από ψαρονέφρι µε σαλάτα κουσκούς...

ΥΛΙΚΑ:
Για τη σαλάτα κουσκούς
4 κ.σ. χυµό λεµονιού
1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε ροδέλες
1½ φλ. νερό
½ κ.γ. κουρκουµά (κιτρινόριζα), σε σκόνη
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. κουσκούς ή ψιλό πλιγούρι
5-6 ντοµατίνια, κοµµένα σε φέτες (για το γαρνίρισµα)
3-4 κλαδάκια φρέσκου θυµαριού (για το γαρνίρισµα)
Για το σουβλάκι
800 γρ. ψαρονέφρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
1 κ.γ. µουστάρδα
1 κ.σ. µέλι
20 ml ξίδι µπαλσάµικο
60 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σαλάτα: Σε ένα µπολ βάζουµε τον χυµό του λεµονιού και µαρινάρουµε το κρεµµύδι για 20 λεπτά, προκειµένου να αποκτήσει ροζ χρώµα και πιο απαλή γεύση. Σε µια κατσαρόλα βράζουµε το νερό. Προσθέτουµε τον κουρκουµά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κουσκούς. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και σβήνουµε τη φωτιά. Αφήνουµε στην εστία για 20 λεπτά, ώστε να φουσκώσει καλά. Με ένα πιρούνι το ανακατεύουµε, για να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουµε µόνο τον χυµό από τα µαριναρισµένα κρεµµύδια και ανακατεύουµε ξανά. Αφήνουµε να κρυώσει, όσο ψήνονται τα σουβλάκια.
Σουβλάκι: Κόβουµε το ψαρονέφρι σε κύβους, το αλείφουµε µε το ελαιόλαδο και το περνάµε σε ξύλινα ή µεταλλικά καλαµάκια. Ψήνουµε σε µαντεµένια γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντας τακτικά απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα µε τη συσκευή και την προτίµησή µας στο ψήσιµο, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ.
Ντρέσινγκ: Χτυπάµε στο multi όλα τα υλικά και ρίχνουµε το ντρέσινγκ σε µια βαθιά πιατέλα. Βγάζουµε τα σουβλάκια από τη φωτιά και τα βάζουµε αµέσως µέσα στην πιατέλα µε το ντρέσινγκ. Τα αφήνουµε να εµποτιστούν µε τη σάλτσα, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρισµα: Τοποθετούµε τις ροδέλες του κρεµµυδιού στη βάση του πιάτου, από πάνω τη σαλάτα κουσκούς, γαρνιρισµένη µε τα ντοµατίνια και το φρέσκο θυµάρι και, τέλος, τα σουβλάκια.

Καλή Επιτυχία !!!!!!     

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Γλυκό κουταλιού καρπούζι.....

ΥΛΙΚΑ:
600 ml νερό
150 γρ. άνυδρος ασβέστης (θα τον βρείτε σε καταστήµατα µε οικοδοµικά υλικά)
1 κιλό φλούδα καρπουζιού, το λευκό µέρος
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. µέλι
1 πρέζα βανιλίνη
150 ml σιρόπι γλυκόζης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µπασίνα ρίχνουµε το νερό και τον ασβέστη. Κόβουµε τις φλούδες από το καρπούζι σε οµοιόµορφα κοµµάτια, σε όποιο σχήµα και µέγεθος προτιµάµε, και τα βάζουµε στο διάλυµα. Αφήνουµε για περίπου 1 ώρα, αφαιρούµε και ξεπλένουµε κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό.

Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τη ζάχαρη, το µέλι και τη βανιλίνη και τα αφήνουµε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, µέχρι το σιρόπι να γίνει παχύρρευστο. Προσθέτουµε τη γλυκόζη και µετά το καρπούζι. Βράζουµε µέχρι να µαλακώσει το εσωτερικό του καρπουζιού, αλλά απέξω να παραµείνει τραγανό. Το βάζουµε σε αποστειρωµένα βάζα και το διατηρούµε στο ψυγείο.
για 2 βάζα των 500 ml)

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μους µαστίχα µε πεπόνι.....


ΥΛΙΚΑ : (για 6 ποτήρια του µαρτίνι)
300 ml κρέµα γάλακτος
3 γρ. µαστίχα, σε σκόνη
100  γρ. λευκή σοκολάτα, χονδροσπασµένη
1 μέτριο πεπόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, βράζουµε την κρέµα γάλακτος µε τη µαστίχα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τη σοκολάτα. Οµογενοποιούµε µε µια µαρίζ, µεταφέρουµε σε άλλο σκεύος και σκεπάζουµε µε µεµβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του µείγµατος. Αφήνουµε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την εποµένη βάζουµε τη µους στον κάδο του µίξερ και τη χτυπάµε µε το σύρµα. Μόλις δέσει, αποσύρουµε από το µίξερ και µε τη βοήθεια µιας σακούλας ζαχαροπλαστικής γεµίζουµε τα ποτήρια. Με το ειδικό εργαλείο ή µε ένα scoop παίρνουµε από το πεπόνι µικρές µπάλες και τις βάζουµε επάνω στη µους.

Καλή Επιτυχία !!!!!!


Πηγη:Σπύρος Αρτελάρη Chef 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αγιορείτικη.. Φανουρόπιτα...


Φτιάξτε παραδοσιακή φανουρόπιτα με εννέα υλικά και τιμήστε τον Θαυματουργό Άγιο Φανούριο...


Υλικά:
1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι
Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλετε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρετε φρέσκια τη χρησιμοποιείτε απευθείας.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.
Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτότο στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ)
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).
Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα.
Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσυμε το μίξερ.
Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο (ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.
Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Καλή Επιτυχία !!!!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ντοματοκεφτέδες σαντορίνης.....


Υλικά:
800 γρ. σφιχτές, ώριμες τομάτες, περασμένες στον τρίφτη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σουρώνετε τις τομάτες από τα πολλά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τις τριμμένες τομάτες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα φαγητού, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ο χυλός πηχτός. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Όταν το ελαιόλαδο κάψει, ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας χυλό τη φορά και τηγανίζετε τις κροκέτες τομάτας και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

 Καλή επιτυχία!!!!!!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γαρίδες με σκόρδο και ούζο...

Υλικά:
γαρίδες: 1½ κιλό μέτριες ή μεγάλες η κατεψυγμένες
κεφαλογραβιέρα ή φέτα: 300 γρ. όχι πολύ αλμυρή
ντοματοχυμός: 1/2 φλιτζάνι
κρεμμύδια; 2 ψιλοκομμένα
σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ούζο: 100 ml
καυτερή πιπεριά: λίγη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
μαϊντανός: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
αλάτι: όσο θέλετε
αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
Κομματιάζετε τη φέτα ή τρίβετε την κεφαλογραβιέρα σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτετε στη σάλτσα τις γαρίδες και βράζετε για 4΄-5΄. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, την πιπεριά, το υπόλοιπο ούζο και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί 2΄-3΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Χαλούμι ψητό με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο


Υλικά:
ντομάτες: 4 ώριμες και σφιχτές
χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί: 300 γρ. κομμένο σε λεπτές φέτες
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
ρίγανη φρέσκια: 1 κουταλιά της σούπας
θρούμπι: 1 κουταλιά της σούπας
ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας
μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα: λίγη, ψιλοκομμένη
αλάτι χοντρό: για το πασπάλισμα
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε σε μια σειρά σε 4 αλουμινόχαρτα. Βάζετε ανάμεσα στις ντομάτες φετάκια τυριού.
Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κρυώσει. Το σκορπίζετε πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το θρούμπι, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.
Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζετε τα σαγανάκια και ψήνετε στους 200 °C για 10’. Ανοίγετε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (για να μην καείτε την ώρα που διαφεύγει ο ατμός) και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κασερόπιτες τηγανητές......


Υλικά:
χωριάτικα φύλλα: 8, έτοιμα ή σπιτικά
κασέρι: 400 γρ., τριμμένο
κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
καλαμποκέλαιο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
αυγά: 3
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια κάθε φύλλο και το κόβετε σε 3 λωρίδες. Απλώνετε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση. Αλείφετε το υπόλοιπο φύλλο με λίγο καλαμποκέλαιο και τυλίγετε σε τρίγωνα πιτάκια.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο λάδι και φτιάχνετε συνολικά 24 τριγωνικές τυρόπιτες. Κατόπιν τηγανίζετε τα πιτάκια σε καυτό καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κολοκυθοκεφτεδες....



ΥΛΙΚΑ
5 Μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
*1 ματσάκι δυόσμο [κατά προτίμηση φρέσκο]
1 ματσάκι μαιντανό
4-5 κλωναράκια άνηθο
1 ματσάκι μαιντανό
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι
2 αβγά
αλεύρι όσο πάρει μέσα το μείγμα μας ...τόσο όσο χρειάζεται για να γινει πηχτός χυλος
4-5κουτ.σούπας ελαιόλαδο μέσα στο μίγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλατοπίπερo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε τρίψει και στίψει καλά τα κολοκυθάκια μας .Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα τα υλικά ,μαιντανό,δυόσμο,άνηθο,αβγά,κρ
​ εμμυδάκια φρέσκα,κρεμμύδια ξερά,αλατοπίπερο ,λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας,φέτα, και τα ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τώρα και το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε [το χέρι εδώ κάνει πιό καλή δουλειά].Σταματάμε μόλις γινει πηχτός χυλός.
 βάζουμε το τηγάνι μας με μπόλικο λαδάκι να ζεσταθεί [προσοχή μην κάψει γιατί θα αρπάξουν αμέσως απ¨έξω]και  τους γυρνάμε  προσεχτικά με δυο πιρουνιά. Τους βάζουμε για λίγο στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε!!

καλη επιτυχια!!!!!

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σολομός με κρασί .....

Υλικά:
6 φέτες σολομό
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 φλυντζάνι λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση:
 Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει και  ρίχνετε τις φέτες σολομού. Τις αφήνετε για 1 - 2 λεπτά να ροδίσουν και τις αναποδογυρίζετε να ψηθούν και απο την άλλη πλευρά. Προσθέτετε το κρασί, κλεινετε την κατσαρόλα με το πώμα και αφήνετε τον σολομό για 6 λεπτά. Τον σερβίρετε όπως θέλετε με πατατούλες, ρυζάκι και χόρτα.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Πένες ογκρατέν με μπεσαμέλ και κοτόπουλο .....

Υλικά:
500 γρ. πέννες, βρασμένες
45 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
375 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ ετοιμη
250 γρ. γκούντα, χοντροτριμμένη
125 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα τυριά και 150 γρ. από τα ντοματίνια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.
Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ'ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου. 

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Μαρμελάδα καρπούζι.....


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σάρκα από καρπούζι (χωρίς φλούδα)και χωρίς τα κουκούτσια
400 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κουτ.σούπας ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το μισό λεμόνι. Το άλλο μισό λεμόνι το κόβω σε φετούλες και τις φετούλες σε κομματάκια. Βάζω και τα κομματάκια λεμονιού στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω μια νύχτα στο ψυγείο.

Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο

Καλή Επιτυχία !!!!!

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μπιφτέκια με Μοτσαρέλα και Ντομάτα....


Υλικά:
250γρ.  κιμά μοσχαρίσιο
60 γρ. γάλα
1 φέτα ψωμί
1 αυγό
80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
Λίγη ρίγανη
Μοτσαρέλα κομμένη σε  φέτες
 αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά  δυόσμο
Λάδι  για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε την ψίχα από το ψωμί μαζί με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ωσότου το ψωμί να απορροφήσει το γάλα.
Το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το λιωμένο ψωμί, το αυγό, τη ρίγανη, τη φρυγανιά και το δυόσμο.
Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε 3 μπιφτέκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι τόσο όσο να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού και το ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε από μια φέτα ντομάτα πασπαλίζοντας με τη ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τελειώνουμε βάζοντας τη μοτσαρέλα πάνω από κάθε ντομάτα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Ποια είναι τα φυτά που μισούν τα κουνούπια;



Το κουνούπι δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά είναι και ένα  επικίνδυνο έντομο που μπορεί να φέρει το ιό του Δυτικού Νείλου.
Χημικές ουσίες μπορούν να απωθούν τα κουνούπια, αλλά ορισμένες χημικές ουσίες μπορεί να είναι τοξικές για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να απωθείστε τα κουνούπια με λίγη εφευρετικότητα.

Τα λουλούδια και τα βότανα είναι φυσικοί τρόποι για να αποφύγετε τα κουνούπια. Εμπορικά προϊόντα που περιέχουν DEET μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τα μωρά και πρέπει να περιέχουν μόνο 10 τοις εκατό DEET για τα μικρά παιδιά. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να προκαλέσεουν δερματικά εξανθήματα και ερεθισμό των ματιών.

Ας δούμε ποια φυτά μισούν τα κουνούπια:
Καλέντουλα
Χρυσάνθεμο
Δυόσμος
Μέντα
Δεντρολίβανο
Σκόρδο
Ευκάλυπτος
Βασιλικός
Λεβάντα

Όσα φυτεύονται μπορειτε να τα έχετε σε γλάστρες κοντά στα παράθυρα του σπιτιού σας ή δίπλα σας όταν κάθεστε έξω. Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα κλωνάρι από αυτά και να το κρεμάσετε.

Διαφορετικά, μπορείτε να φτιάξετε έγχυμα, αφέψυμα, αλοιφή με κάποιο από αυτά και να το αλοίψετε στο σώμα σας. Προσοχή όμως μήπως είστε αλλεργικός και στην δοσολογία. Ορισμένα φυτά όπως ο ευκάλυπτος προκαλούν παρενέργειες σε μεγάλη δόση ή υπερβολική χρήση.

Ομάδα neadiatrofis.gr 

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού ...


Υλικά:
1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα) της ρόγες
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα η 2 βανιλιες
1/2 λεμόνι (χυμός)
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε το σταφύλι και το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει 1΄.

Για να ετοιμάσουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνουμε για 10΄ στους 200οCμέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μεθυσμένο μοσχαράκι.....


Υλικά:
 1/2 κιλό μοσχαράκι,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
1 κουτάκι μπύρα,
3 κ.σ. μουστάρδα,
ελαιόλαδο,
1 κύβο βοδινού,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις μεριές καλά. Λίγο πριν ροδίσει τελείως προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν.
Σβήνουμε με την μπύρα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά.
Όταν μείνει με λίγα υγρά προσθέτουμε την μουστάρδα, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει για ακόμη 10'.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
Μη φοβάστε μήπως δεν μαλακώσει το κρέας επειδή δεν είναι βρασμένο, ο χρόνος που βράζει με την μπύρα είναι αρκετός για να μαλακώσει.

Καλή Επιτυχία !!!!!!


Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σπιτική Μερέντα....


Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
1 κούπα τριμμένο φουντούκι, 4 κ.σ. κακάο,
2 κ.σ. άχνη,
100 γρ. κουβερτούρα,
150γρ βιτάμ

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την άχνη, το κακάο και το τριμμένο φουντούκι.Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο.Όταν πήξει είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία!!!!!

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Μεξικάνικη τονοσαλάτα......


Υλικά:
1 μεγάλο μαρούλι
½ φλ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
½ φλ. Κρεμμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα φασόλια μαύρα (μεξικάνικα)
1 κονσέρβα μικρό καλαμπόκι (baby corn) σε κομμάτια
Για το ντρέσινγκ
3 κ.γ. μουστάρδα ντιζον
3 κ.σ. ξύδι λευκό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. Αλάτι και πιπέρι (κατα προτίμηση)

Εκτέλεση:
  Πλένετε το μαρούλι ένα ένα τα φύλλα προσεκτικά και τα στεγνώνετε σε πετσέτα. Κόβετε το μαρούλι σε λωρίδες 2 εκατοστά πάχος ανακατεύετε με το μισό κρεμμύδι, τον μισό μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπόλ αναμειγνύετε τον τόνο (στραγγισμένο από το νερό) με το υπόλοιπο κρεμμύδι και μαιντανό. Συναρμολογείτε την σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετώντας  την σαλάτα με το μαρούλι στην βάση. Από πάνω απλώνετε περιμετρικά τα φασόλια (στραγγισμένα και πλυμένα), περιμετρικά πιο μέσα το καλαμπόκι και στο κέντρο τον τόνο. Τέλος περιχύνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Limoncello (Λικέρ Ιταλικό )


Υλικά:
φλούδες από 4 λεμόνια,
750ml βότκα,
150γρ ζάχαρη
Για το σιρόπι:
150γρ νερό,
170 γρ ζάχαρη

Οδηγίες:
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και κρατάμε μόνο τη φλούδα τους.
Τα το ποθετούμε στο multi μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε τη βότκα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βάζο και το κλείνουμε καλά, το αφήνουμε για 4 μέρες.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε το σιρόπι. Διατηρείται σε μπουκάλι ακόμη και πλαστικό.
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη με το νερό και βάζουμε στη φωτιά.Αφού αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 2' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το προσθέτουμε στο limoncello.

Καλή Επιτυχία!!!!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πουτανέσκα μακαροναδα....

Υλικά:
100 γρ. ελιές σε ροδέλες
5 γρ.κάπαρη ξαλμυρισμένες
6 αντζούγες ψιλοκομμένες
500 γρ.ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
500 γρ.σπαγγέτι
1 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
 Βάζετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις αντζούγιες σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη και τη ντομάτα. Αφήστε το να πάρει μία βράση. Προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό για το χρώμα.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τουρλού με πιπεριές και κρεμμύδια....

Υλικα
κολοκυθάκια: 500 γρ. μικρά,
μελιτζάνες: καθαρισμένα 2 καθαρισμένες
πιπεριές: 4 κίτρινες και κόκκινες, γλυκιές
καυτερή πιπερίτσα: 1 (προαιρετικά)
ντομάτες: 4 ώριμες
κύβος λαχανικών: 1
κρεμμύδια ξερά: 4 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ρίγανη φρέσκια: 1-2 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 20’. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Πλένετε τις γλυκιές πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους.
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για 3’-4’.
Προσθέτετε τη ρίγανη, την καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά) και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κύβο και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε το φαγητό για 45’-50’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη λιώσουν τα λαχανικά

Καλή Επιτυχία !!!!!

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Χομπογλυκάκι Καλαματιανό....

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο
2 ζαχαρούχα γάλατα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
3-4 μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε τα ζαχαρούχα γάλατα σε μια κατσαρόλα που βράζει με νερό για 4 ώρες.
Έπειτα αφού περάσουν οι 4 ώρες τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα,την μια κουταλιά άχνη και αφού δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι το στρώνουμε σε ενα πυρεξάκι.
Το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αργότερα,όταν το βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε την καραμέλα που έχει δημιουργηθεί από τα ζαχαρούχα γάλατα.
Έπειτα κόβουμε τις μπανάνες λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω απο την καραμέλα.
Χτυπάμε σε ενα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την μια κουταλιά άχνη εως ότου γίνει σαντιγί.
Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Πίτσα με κρεμμυδάκια, μοτσαρέλα και δυόσμο.....


Υλικά:
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 μέτριες αραβικές πίτες.
200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα κατά μήκος (σε μπαστουνάκια) ή σε φετάκια
χοντρό αλάτι
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό έχουμε)

Εκτέλεση:
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το μπούκοβο με το ελαιόλαδο και αλείφουμε με το μείγμα τις αραβικές πίτες. Από πάνω στρώνουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φύλλα φρέσκου δυόσμου και ψήνουμε τις πίτσες για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Καλή Επιτυχία !!!!!

scrolltotop