Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024

Σοκολατένια Πουτίγκα με Τσουρέκι...


Υλικά
500 γραμμ. τσουρέκι, κομμένο σε μεγάλους κύβους
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
600 ml γάλα φρέσκο
375 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Βάζουμε το τσουρέκι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις περίπου 22 x 32 εκ.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, 250 γραμμ. κουβερτούρα, τη ζάχαρη και το κακάο.
Ανακατεύουμε τακτικά και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία αμέσως μόλις λιώσει η κουβερτούρα και ενωθούν όλα τα υλικά.
Περιμένουμε 10' να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.
Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολατένια κρέμα στο μπολ με το τσουρέκι. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κουβερτούρα (125 γραμμ.). Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να δούμε ότι η σοκολατένια κρέμα έχει απορροφηθεί από το τσουρέκι.
Μεταφέρουμε το μίγμα στο πυρέξ. Το περιχύνουμε με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα. Εναλλακτικά, μπορούμε αν θέλουμε να ετοιμάσουμε την πουτίγκα από το προηγούμενο βράδυ, να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο και να την ψήσουμε το επόμενο πρωί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ψήνουμε τη σοκολατένια πουτίγκα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 30'.
Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20' ακόμα.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει προτού σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία !!!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Ριγκατόνι φούρνου με τρία τυριά...




Υλικά
1 συσκευασία ριγκατόνι
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτα ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτα
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζωμό κότας
½ κούπα ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
¼ κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
¾ κούπας τριμμένο μπλε τυρί
½ κούπα τριμμένο έμενταλ
Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε και μεταφέρετε σε λαδωμένο ορθογώνιο πυρέξ ή ταψί. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον χυμό.
Εντωμεταξύ σε κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, το κρασί, το αλεύρι, το αλάτι και τέλος το πιπέρι.
Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να δέσει ελαφρώς. Ανακατέψτε και τα τυριά μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε το μίγμα αυτό πάνω στα ριγκατόνι.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι 48 ώρες. Μπορείτε να παραλείψετε βέβαια αυτό το βήμα και να ψήσετε αμέσως στους 180ο C για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το φαγητό. Ενδιάμεσα ανακατέψτε τουλάχιστον μία φορά.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλη Επιτυχία !!