ΥΛΙΚΑ
1κ. φιλέτο ψάρι (μπακαλιάρο, λαβράκι, ροφό, πέρκα)5 – 6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 κουτάλες ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σε ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και τις αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Αλατο-πιπερώνουμε τα ψάρια.
Βάζουμε πάνω από τις πατάτες σε στρώσεις τα ψάρια, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το σκόρδο.
Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των υλικών και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 – 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κάτσει το φαγητό, μιας και δεν μπορούμε να το ανακατέψουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου