ΥΛΙΚΑ:
για την βάση
1 τσουρέκι μεγάλο
1 τσουρέκι μεγάλο
για το σιρόπι
2 1/2 φλυτζάνια νερό
1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
2 1/2 φλυτζάνια νερό
1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
για την κρέμα
370 gr. φρέσκο γάλα
150 gr. κρέμα γάλακτος
80 gr. ζάχαρη
40 gr. κορν φλάουρ
4 αβγά (3 κρόκους και 1 ολόκληρο)
1 βανίλια
για το γαρνίρισμα370 gr. φρέσκο γάλα
150 gr. κρέμα γάλακτος
80 gr. ζάχαρη
40 gr. κορν φλάουρ
4 αβγά (3 κρόκους και 1 ολόκληρο)
1 βανίλια
250 gr. κρέμα γάλακτος κρύα
1 κουταλιά της σούπας άχνη
Φυστίκι ανάλατο τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ και τα αβγά να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα 150 gr. γάλα να πάρουν μία βράση και τα προσθέτουμε σταδιακάκαι ανακατεύοντας συνεχώς στο μείγμα αυγών
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα,κρέμα και την βανίλια να βράσουν.
Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά,συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με νωπή πετσέτα για να μην πιάσει κρούστα,αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι εώς εξής: βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τέλος προσθέτουμε την κανέλα.
Παίρνουμε μία φόρμα με δαχτυλίδι,την τοποθετούμε σε μία πιατέλα και κόβουμε μικρά κομμάτια το τσουρέκι,το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι μέχρι να βραχεί όλη η βάση.
Προσθέτουμε την κρέμα,την στρώνουμε ομοιόμορφα και αφού σκεπάσουμε με μία μεμβράνη την φόρμα την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα για 5' λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και ξεκολλάμε γύρω γύρω με ένα μαχαιράκι και αφαιρούμε το δαχτυλίδι.
Απλώνουμε την σαντυγί πάνω από την κρέμα και με ένα πηρούνι τραβάμε κατά μήκος απαλά, γραμμές.
Πασπαλίζουμε με το φυστίκι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σταθεροποιηθεί η σαντυγί.
Καλη επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου