Αρχική σελίδα - Ηome page

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πλάστος (καλαμποκόπιτα)......



ΥΛΙΚΑ:
2-3 πράσα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ, σπανάκι κατεψυγμένο ή 300 γρ. φρέσκο
μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κούπες γιαούρτι
μισή κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες καλαμποκάλευρο
250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
λίγο αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για κανένα δεκάλεπτο, να μαλακώσουν λίγο τα χορταρικά. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε και τον άνηθο και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν τα χορταρικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει η πίτα για λίγη ώρα και σερβίρουμε.




Καλή επιτυχία!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου