Υλικά
1 1/2 κιλό κουνουπίδι
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
3 αυγά χωρισμένα
100 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (½ κεσεδάκι)
αλάτι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τα αφήνουμε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10'. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.
2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.
3. Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25'-30' στους 200ο C αντίστασης, στην τελευταία σχάρα. Συνοδεύει ιδανικά διάφορα κρεατικά.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου