- 300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
- 1 τομάτα ώριμη ξεφλουδισμένη, δίχως σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
- 100ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 – 1 ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του τσαγιού κοφτή σκόνη μουστάρδα
- 1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βράζετε το χταπόδι με ελάχιστο νερό για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια όσο μια μπουκιά. Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35΄ και τα στραγγίζετε. Χτυπάτε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας καλά κλειστό. Βάζετε τα φασόλια μέσα σε ένα μπολ σαλάτας. Προσθέτετε και τα κομματάκια χταποδιού, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τους κύβους τομάτας. Ανακατεύετε τα υλικά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή σαλατιέρα, ρίχνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου