Αρχική σελίδα - Ηome page

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Λαχανοντόλμαδες......


1 μεγάλο λευκό λάχανο
500γρ. κιμά χοιρινό
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος 
 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 
 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Αβγολέμονο:
2 αβγά
χυμό από 3 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεματίζετε το λάχανο σε αλατισμένο βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζετε από τα υγρά του. Απλώνετε τα φύλλα σε ένα δίσκο. Παίρνετε ένα από τα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά μίγμα στο κάτω μέρος του φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τους στοιβάζετε στην κατσαρόλα. Όταν τελειώσετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι και το κορν – φλάουρ, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του και το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το αβγολέμονο στο φαγητό και το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου