Υλικά:
- 9 παραδοσιακά φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
- 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ.κασέρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
- ½ φλιτζάνι καρύδια χονδροαλεσμένα (προαιρετικά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το κύμινο. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Ανακατεύετε, αν βάλετε, τα καρύδια τυριά. Αλείφετε με ελαιόλαδο το ταψί και απλώνετε 4 φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνετε τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. Ραντίζετε το τελευταίο φύλλο με νερό, τη χαράζετε σε μερίδες και βάζετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους2000C. Την ψήνετε 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε χλιαρη.
Καλή επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου