Υλικά:
- 6 πράσινες πιπεριές κέρατο,
- 6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης,
- 6 λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε κομμάτια των 6 εκατοστών,
- 3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη,
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι,
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά,
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδι,
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί,
- 4 κουτ. σούπας ξυδι
- αλάτι, πιπέρι.
- Εκτελεσή:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνια, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, ή στο γκριλ και τις ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά στους 180° C, ώσπου να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Οταν οι πιπεριές ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι,αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί,τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πιει τελείως τα υγρά του για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου με τη σάλτσα που έχουν επάνω τους, και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.
- Σερβίρουμε τα ρολάκια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύδι.
μμμμμμ!!!! πεντανόστιμο φαίνεται!!! πολύ ωραία συνταγή και πολύ καλή ιδέα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή