Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ρολά πιπεριάς με λουκάνικο ......


Υλικά:
  • 6 πράσινες πιπεριές κέρατο,
  •  6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης,
  • 6 λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε κομμάτια των 6 εκατοστών,
  • 3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη,
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι,
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά,
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λαδι,
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί,
  • 4 κουτ. σούπας ξυδι
  • αλάτι, πιπέρι.
  •  
  • Εκτελεσή:
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνια, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, ή στο γκριλ και τις ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά στους 180° C, ώσπου να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Οταν οι πιπεριές ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι,αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί,τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πιει τελείως τα υγρά του για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου με τη σάλτσα που έχουν επάνω τους, και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.
  5. Σερβίρουμε τα ρολάκια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύδι.
Καλή επιτυχία!!!!!!

1 σχόλιο: