Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο......


Υλικά:

3/4 κιλού κιμάς
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά
3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανό
3 καρότα τριμμένα
1-2 λεμόνια
αλάτι,πιπέρι,νερό
 δυόσμος ξερό

Εκτέλεση:
Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
Τον βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο,το κρεμμύδι,τον δυόσμος, μαϊντανό,τα 2 ασπράδια αυγών,αλάτι και πιπέρι.
Τα ζυμώνετε καλά.Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Πλάθεται τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζεται στη κατσαρόλα σε σειρές.
Όταν τελειώσουν,τα σκεπάζετε με ζεστό νερό,και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί(περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους,προσθέτετε το χυμό του λεμονιού,σε συνέχεια ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
Ανακινείται τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου