Αρχική σελίδα - Ηome page

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σοφρίτο ( Παραδοσιακή κερκυραική..)...



Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι  ( νουά, ουρά, στρογγυλό ή κιλότο) σε φέτες χτυπημένο
6-7 σκάρδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι λάδι
1 ποτήρακι του κρασιου ξυδι. 
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε καλά το κρέας χωρίς να το πλύνουμε.
Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι (1/2 φλιτζάνι) με το αλάτι και το πιπέρι.
Αλευρώνουμε με το μείγμα το κρέας.
Σε νταβά ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε μια μια τις φέτες το κρέας και το ροδίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε  το σκόρδο και το μαϊντανό να μαραθούν για 3-4 λεπτά.(Προσοχή το σκόρδο αν τσιγαριστεί πολύ μυρίζει άσχημα).
Σβήνουμε το μείγμα με το ξύδι.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε με δυό ποτήρια νερό.
Τοποθετούμε μέσα το κρεάς και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας  και τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
Κάθε τόσο αναταράζουμε τον νταβά για να μην κολλήσει.
Δεν ανακατεύουμε ποτέ με κουτάλα.
Το σοφρίτο σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και παγωμένο ξηρό άσπρο κρασί

Καλη επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου