Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι κόκκινο
Μισή κούπα λάδι
δυόσμο, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη μουστάρδα και τα λεμόνια. Καλό είναι να τα ζυμώσουμε από το πρωί ώστε ο κιμάς να απορροφήσει όλες τις ουσίες.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά με ένα φαρδύ πινέλο. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με το μείγμα αυτό.
Μπορείτε μέσα στο ταψί να κόψετε και πατάτες κ να τις αλείψετε κ αυτές με τη μουστάρδα και φυσικά μην ξεχάσετε να ρίξετε από πάνω τους και ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου