4 καρδιές από τρυφερό μαρούλι 150 γραμ ζαμπόν κομμένο σε σπιρτόξυλο 150 γραμ αρακά βρασμένο 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο για την σος 1 κρόκο αβγού (προαιρετικά) 1 κουταλιά μουστάρδα dijon πικάντικη 2 κουταλιές λεμόνι 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι, πιπέρι | ||
Εκτέλεση: |
Ετοιμάστε την σος δουλεύοντας στο μπλέντερ τον κρόκο του αβγού, το λάδι, την μουστάρδα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο όλα μαζί. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα αδειάστε το σ’ ένα μπολ και προσθέστε τον άνηθο ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο.
| ||
Ετοιμάστε την σαλάτα. Ξεφυλλίστε τις καρδιές του μαρουλιού σ’ ένα μπολ, ρίξτε μέσα το ζαμπόν, το αρακά και το κουκουνάρι.
| ||
Ανακατεύετε καλά και ρίξτε την σος. Ξανανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου