Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κεφτέδες Ρόδου....


Υλικά:


800 γρ. κιμά χοιρινό
3 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
1 καρότο τριμμένο λεπτό
1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη λεπτή
2 ντοματούλες ξεφλουδισμένες και κομμένες κυβάκια
2.5 κουταλάκια αλάτι
1 γερή πρέζα πιπέρι
4 κουταλιές δυόσμος ξερός
1 κουταλάκι & 1 πρέζα κύμινο
½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο αν ο κιμάς δεν έχει λίπος
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
Σπορέλαιο ή (και) ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το αλάτι και αρχίζουμε το 'ζύμωμα' των κρεμμυδιών για να βγάλουν τα ζουμιά τους

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λεπτοκομμένο καρότο και την επίσης λεπτοκομμένη πιπεριά (εμείς τα τρίψαμε στο λεπτό του τρίφτη). Ανακατεύουμε πολύ καλά-πάντα με το χέρι-και προσθέτουμε τα μυρωδικά: πιπέρι, κύμινο και δυόσμο. Τον δυόσμο καλό είναι να τον τρίβουμε στο χέρι για να σπάσουν όλα τα φυλλαράκια.

Βάζουμε και τις ντομάτες.

Το μείγμα θα προκύψει κάπως έτσι, ζουμερό ζουμερό και μοσχομυριστό.

Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, ζυμώνουμε και πάλι λιγουλάκι για να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πλάθουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ένα δισκάκι με μπόλικο αλεύρι, για να τις αλευρώσουμε καλά. Υπάρχει περίπτωση το αλεύρι που θα βάλουμε να απορροφηθεί μέχρι να τελειώσουμε το πλάσιμο, οπότε πριν το τηγάνισμα τις ξαναπερνάμε από το αλεύρι.

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί πολύ και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας. Δεν τα μετακινούμε αμέσως γιατί θα διαλυθούν! Όταν δούμε ότι μπορούν και ξεκολλάνε εύκολα, τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί....

Και σερβίρουμε! Συνηθίζεται να συνδυάζουμε τους κεφτέδες με πατάτες τηγανιτές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο ιδανικός τρόπος για να τους απολαύσουμε είναι μόνο με σαλάτα, άντε και λίγη φέτα ή λίγο γιαούρτι.
                        
Καλή επιτυχία!!!!!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου