Αρχική σελίδα - Ηome page

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ψάρι σεληνάτο .....


ΥΛΙΚΑ

1  Παλαμίδα ή κέφαλοπουλο ή τόνο
1 κιλό σέλινο
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει με διάφορα είδη ψαριών. Το σίγουρο είναι ότι όποιο ψάρι κι αν διαλέξουμε, η επιτυχία είναι σίγουρη.

Ζεματίζουμε το σέλινο σε βραστό νερό να μαλακώσει, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι μαραθεί, προσθέτουμε το σέλινο. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και το αφήνουμε να σωταριστεί για λίγα λεπτά.
Αραιώνουμε τον τοματοπελτέ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Κόβουμε το ψάρι μας σε κομμάτια, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αλατίζουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

Όταν και το ψάρι μας είναι έτοιμο, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση για να ενσωματωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε ζεστό.


Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου