Υλικά:
- 1200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 2 ½ - 3 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλάκια του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα)
- ελαιόλαδο
- Εκτέλεση:
Σκεπάζετε ένα σουρωτήρι με ένα καθαρό τουλπάνι και βάζετε το αλατισμένο γιαούρτι.Τοποθετείτε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και αφήνετε το γιαούρτι να στραγγίσει.Κάθε τόσο το πιέζετε με κουτάλι, για να βγουν τα υγρά του. Μετά από 12 περίπου ώρες, πλάθετε το γιαούρτι σε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζετε με την ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Μεταφέρετε τα μπαλάκια σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, βάζετε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο τόσο όσο να τα σκεπάζει.Βάζετε το βάζο στο ψυγείο και το διατηρείτε έως 1 μήνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου