Αρχική σελίδα - Ηome page

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μελιτζάνες ψητές με μοτσαρέλα......

Υλικά:

2-3 μεγάλες μελιτζάνες,
4 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα,
½ φλ. φυλλαράκια μαϊντανού,
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
½ - 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά),
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι,
2 μπάλες μοτσαρέλα (150 γρ. η καθεμιά περίπου),
2 κουταλιές φυλλαράκια βασιλικού, τεμαχισμένα,
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε τις άκρες τους και κόβετε τις μελιτζάνες σε ομοιόμορφες ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου (πρέπει να έχετε σύνολο 16 ροδέλες). Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν το νερό τους. Ύστερα, τις ξεπλένετε, τις στύβετε να στραγγίσουν και τις αλείφετε με λάδι. Στο μεταξύ, κόβετε κάθε μπάλα μοτσαρέλας σε 8 ροδέλες. Χτυπάτε το μαϊντανό με το σκόρδο, την πιπερίτσα, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι μαζί με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, για να τα ψιλοκόψετε όσο γίνεται καλύτερα, χωρίς όμως να γίνουν πουρές.

Ψήνετε τις μελιτζάνες στη σχάρα, στα κάρβουνα ή σε τηγάνι/σχάρα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και μοιράζετε το μίγμα του μαϊντανού από πάνω. Βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί (κυκλικά, ή σε 4 σειρές) εναλλάξ τις ροδέλες των μελιτζανών με τη μοτσαρέλα, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε για 15 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Τις σερβίρετε αμέσως σκορπώντας στην επιφάνειά τους το βασιλικό.

Καλή επιτυχία!!!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου