Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τάρτα με κιμά....

Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • ¼ κιμά μοσχαρίσιο
  • 3-4   κ.σ.  λάδι
  • 1   κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1  σκελίδα    σκόρδο ψιλ/νο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλ/νη
  • Μερικά φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1  κόκκινη ντομάτα, ψιλ/νη
  • 2 φλ/νια  τυριά κομμένα σε κύβους ή τριμμένα
  • 1,5  φλ/νι  γάλα ή κρέμα γάλάκτος
  • 1-2 αυγά
  • 1  κ.γλ. ξερό  δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  •  
  • Εκτέλεση: 

  • Απλώνω τη σφολιάτα σε ταρτιέρα ή ταψάκι και αφού την τρυπήσω με πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, την ψήνω στο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά.
  • Φτιάχνω εν τω μεταξύ τη γέμιση: Βάζω στο τηγάνι το λάδι και σοτάρω τον κιμά, προσθέτω το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι . Το αφήνω να ψηθεί κανένα 10 λεπτο περίπου και αφήνω να κρυώσει για λίγο.
  • Στην ψημένη σφολιάτα ρίχνω τον κιμά, την ντομάτα ωμή, την πιπεριά ωμή.
  • Πάνω ρίχνω τα τυριά
  • Φτιάχνω στο τέλος το υγρό μείγμα ανακατεύοντας τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή γάλα , εστραγκόν. Το μείγμα αυτό το ρίχνω πάνω στα υπόλοιπα υλικά μου.
  • Ψήνω στους 200 ο για 30 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει
  •  
  •  
  • Kαλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου