Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτα
- ¼ κιμά μοσχαρίσιο
- 3-4 κ.σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλ/νο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλ/νη
- Μερικά φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κόκκινη ντομάτα, ψιλ/νη
- 2 φλ/νια τυριά κομμένα σε κύβους ή τριμμένα
- 1,5 φλ/νι γάλα ή κρέμα γάλάκτος
- 1-2 αυγά
- 1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
- Εκτέλεση:
- Απλώνω τη σφολιάτα σε ταρτιέρα ή ταψάκι και αφού την τρυπήσω με πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, την ψήνω στο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά.
- Φτιάχνω εν τω μεταξύ τη γέμιση: Βάζω στο τηγάνι το λάδι και σοτάρω τον κιμά, προσθέτω το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι . Το αφήνω να ψηθεί κανένα 10 λεπτο περίπου και αφήνω να κρυώσει για λίγο.
- Στην ψημένη σφολιάτα ρίχνω τον κιμά, την ντομάτα ωμή, την πιπεριά ωμή.
- Πάνω ρίχνω τα τυριά
- Φτιάχνω στο τέλος το υγρό μείγμα ανακατεύοντας τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή γάλα , εστραγκόν. Το μείγμα αυτό το ρίχνω πάνω στα υπόλοιπα υλικά μου.
- Ψήνω στους 200 ο για 30 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει
- Kαλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου