Αρχική σελίδα - Ηome page

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μίλφειγ σπιτικό.....




ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΚΡΕΜΑ1 κουτί κορν φλάουρ και 3 κουταλιές της σούπας ακόμα, 2 λίτρα γάλα, 11 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΚΡΕΜΑ 1 βιτάμ, 3 αυγά, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη και 2 βανίλιες
Σαντιγί, 3 πακέτα σφολιατίνια, ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει . ΄Οταν δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία θα ακουμπάει πάνω στην κρέμα. Κατόπιν σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη κτυπάμε λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και κτυπάμε πολύ καλά. Μόλις κρυώσει η πρώτη κρέμα την ανακατεύουμε με την δεύτερη . Παίρνουμε τα σφολιατίνια τα οποία τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση και σε ένα ταψί μεγάλο του φούρνου βάζουμε την μία στρώση από τα σφολιατίνια και μετά βάζουμε την μισή κρέμα. συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια ξανά πάλι την υπόλοιπη κρέμα . Στο τέλος βάζουμε σαντιγί και πάνω από την σαντιγί ρίχνουμε τριμμένα μπισκότα ζάχαρη άχνη και κανέλα . Καλό είναι πριν να σερβίρουμε το γλυκό να το αφήσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες . Είναι πολύ δροσιστικό γλυκό και αρκετά ελαφρύ.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου