Υλικά:
- • 8 καρδιές αγκινάρες κομμένες στα δύο
- • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- • 2 αυγά
- • 250 γρ. γάλα
- • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- • 300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
- • 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- • 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- • 1 πακέτο Βιτάμ
- • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- • 200 γρ. τριμμένη φέτα
- • 1 κύβο σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών
- • Αλάτι και πιπέρι
- Εκτέλεση:
- 1 Βράσε τις πατάτες με το γάλα και τον σπιτικό ζωμό για 15 λεπτά περίπου, ώστε να μαλακώσουν.
- 2 Σόταρε τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο σε μια κατσαρόλα με 200 γρ.
Βιτάμ
- 3 Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο Bιτάμ, πασπάλισε τον πάτο με λίγη κεφαλογραβιέρα και μετά στρώσε τα υλικά για τις πατάτες ογκρατέν με αγκινάρες με την εξής σειρά: πρώτα η μισή ποσότητα από τις πατάτες, μετά λίγα από τα κίτρινα τυριά, η μισή ποσότητα από τη φέτα και η μισή ποσότητα από το ζαμπόν. Από πάνω το μείγμα της αγκινάρας, το υπόλοιπο ζαμπόν, η υπόλοιπη φέτα και λίγα πάλι από τα κίτρινα τυριά. Τέλος οι υπόλοιπες φέτες πατάτες και τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
Καλή επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου