Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πατάτες ογκρατέν με αγκινάρες....




Υλικά:
  • • 8 καρδιές αγκινάρες κομμένες στα δύο
  • • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • • 2 αυγά
  • • 250 γρ. γάλα
  • • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • • 300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
  • • 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • • 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • • 1 πακέτο Βιτάμ
  • • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • • 200 γρ. τριμμένη φέτα
  • • 1 κύβο σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών
  • • Αλάτι και πιπέρι
  •  
  • Εκτέλεση:

  • 1 Βράσε τις πατάτες με το γάλα και τον σπιτικό ζωμό για 15 λεπτά περίπου, ώστε να μαλακώσουν.
  • 2 Σόταρε τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο σε μια κατσαρόλα με 200 γρ. Βιτάμ
    , και μετά σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τις αγκινάρες για 10 λεπτά.
  • 3 Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο Bιτάμ, πασπάλισε τον πάτο με λίγη κεφαλογραβιέρα και μετά στρώσε τα υλικά για τις πατάτες ογκρατέν με αγκινάρες με την εξής σειρά: πρώτα η μισή ποσότητα από τις πατάτες, μετά λίγα από τα κίτρινα τυριά, η μισή ποσότητα από τη φέτα και η μισή ποσότητα από το ζαμπόν. Από πάνω το μείγμα της αγκινάρας, το υπόλοιπο ζαμπόν, η υπόλοιπη φέτα και λίγα πάλι από τα κίτρινα τυριά. Τέλος οι υπόλοιπες φέτες πατάτες και τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
Καλή επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου