Για τα λαχανικά
2-3 μελιτζάνες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες
8-10 κολοκυθοανθοί, πλυμένοι και στραγγισμένοι
10-12 λιαστές ντομάτες
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για το κουρκούτι
1 ποτήρι του νερού μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά
Εκτέλεση
Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
Τηγάνισμα: Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς, τις φέτες μελιτζάνας και τις λιαστές ντομάτες στο κουρκούτι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι για να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε λίγο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου