Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σαλάτα με φασολάκια πέστο και φλούδες παρμεζάνας....


Υλικά:
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα μικρή σκόρδο πολτοποιημένη, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού όχι καλά γεμάτο παρμεζάνα
  • 6 μικρά τοματίνια
Εκτέλεση:

Καταρχήν, καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα ρίχνετε σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. Έπειτα τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε το πέστο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα φασολάκια. Έπειτα κόβετε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλάτα, μαζί με την παρμεζάνα τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου