Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τσιπούρες στο φούρνο.....


Υλικά:

  • 2 μεγάλες τσιπούρες
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε καλά τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά μέσα-έξω.
  • Τοποθετούμε τις τσιπούρες σε ένα ταψάκι.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλάκι αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την μισή κούπα από το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε στο ταψάκι 1 κούπα  νερό.
  • Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 190-200ο C  για μισή ώρα περίπου.
  • Όταν τα ψάρια ψηθούν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε δύο πιάτα.
  • Ανοίγουμε κάθε ψάρι στη μέση, βγάζουμε τα κόκαλα και το περιχύνουμε με λαδολέμονο ή σκέτο χυμό λεμονιού.

Για το λαδολέμονο:

  • Στίβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε το χυμό σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι καλά και κουνάμε το βαζάκι δυνατά.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου