Υλικά:
- 2 μεγάλες τσιπούρες
- 2 κουταλάκια αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- 1 λεμόνι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε καλά τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά μέσα-έξω.
- Τοποθετούμε τις τσιπούρες σε ένα ταψάκι.
- Ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλάκι αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την μισή κούπα από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε στο ταψάκι 1 κούπα νερό.
- Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 190-200ο C για μισή ώρα περίπου.
- Όταν τα ψάρια ψηθούν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε δύο πιάτα.
- Ανοίγουμε κάθε ψάρι στη μέση, βγάζουμε τα κόκαλα και το περιχύνουμε με λαδολέμονο ή σκέτο χυμό λεμονιού.
Για το λαδολέμονο:
- Στίβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε το χυμό σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι καλά και κουνάμε το βαζάκι δυνατά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου