Υλικά: | |||||
1 κιλό χταποδάκια | |||||
2 σγουρά μαρούλια | |||||
1 ματσάκι ρόκα | |||||
Για τη σος | |||||
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |||||
3 κουταλιές μουστάρδα | |||||
4 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη | |||||
4 κουταλιές μπαλσάμικο | |||||
1/2 ματσάκι άνηθο | |||||
Αλάτι | |||||
Πιπέρι | |||||
Καθαρίζετε και πλένετε τα χταποδάκια. Έπειτα τα βράζετε, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Κατόπιν, πλένετε τη ρόκα και τα μαρούλια και τα κόβετε με το χέρι. Αναμειγνύετε τα λαχανικά με τα χταποδάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την καρυδόψιχα, το μπαλσάμικο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνετε με αυτήν τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως
Καλή επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου