Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Σαλάτα Νισουάζ...



Υλικά:
  • 400γρ. πατατούλες μικρές βρασμένες (ή μεγάλες κομμένες κυδωνάτες)
  • 200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα
  • 3 τομάτες, ώριμες, σφιχτές, κομμένες στα 4
  • 4 αβγά βραστά σφιχτά κομμένα στα 4
  • 6 φιλέτα αντσούγιας ξαρμυρισμένα δίχως κοκαλάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • Φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση

Για την σως:
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο σε γουδί μαζί με αλάτι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη
  • 1 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι (με προσοχή γιατί η αντσούγια της σαλάτας είναι αλμυρή)
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:

Χτυπάτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα σε ένα βαζάκι καλά κλεισμένο με το καπάκι του.Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα σαλάτας. Τα απλώνετε πάνω σε ανοιχτή πιατέλα (ή σε ατομικά πιάτα). Πάνω στα φύλλα σερβίρετε σε ομάδες, πατάτες, φασολάκια, τομάτες, αβγά,αντσούγιες. Ρίχνετε πάνω στην σαλάτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την κάπαρη. Περιχύνετε την σαλάτα με το ντρέσινγκ, ρίχνετε και τα φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου