Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ριζότο με γαρίδες.....


Υλικά:
1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
500 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
5 ½ κούπες  ζωμο, κότας ή λαχανικών 
100 γραμμάρια φέτα, τρίμματα
2 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις γαρίδες για πέντε λεπτά και κρατάμε το ζωμό.
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε  τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε με την κουτάλα ζωμό, μία κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να πιει το ζωμό και προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι, γύρω στα 20 – 25 λεπτά, αλλά στο τέλος πρέπει να κρατάει λίγο το ρύζι, να είναι αλ ντέντε.
Ρίχνουμε τις γαρίδες με την τελευταία κουτάλα ζωμό, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για πέντε λεπτά.
Το σερβίρουμε ζεστό, με λίγη παρμεζάνα από πάνω, λίγο άνηθο και μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου