Υλικά για 4-5 άτομα
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά στρογγυλή, σε μεγάλα καρέ
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
2 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
2 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γ. κουρκουμά ή κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2 ή στα 4
4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
½ φλ. ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο μεγαλύτερό μας τηγάνι ή στο γουόκ και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τις πιπεριές, τα πράσα, το κρεμμύδι, τις πατάτες, το μείγμα μπαχαρικών και τον κουρκουμά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ελιές, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε 1 φλ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει και να γίνει μαστιχωτό
Καλή εποτυχία!!!!!!!
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά στρογγυλή, σε μεγάλα καρέ
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μεγάλα καρέ
2 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
2 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γ. κουρκουμά ή κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2 ή στα 4
4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
½ φλ. ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο μεγαλύτερό μας τηγάνι ή στο γουόκ και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τις πιπεριές, τα πράσα, το κρεμμύδι, τις πατάτες, το μείγμα μπαχαρικών και τον κουρκουμά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ελιές, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε 1 φλ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει και να γίνει μαστιχωτό
Καλή εποτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου