Γεμιστά
Υλικά (για 6 άτομα):
- 3 ντομάτες σφιχτές
- 3 πιπεριές + 1 extra
- 3 μελιτζάνες τσακώνικες
- 3 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φρυγανιά τριμμένη
- 1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι (εκτός αν προτιμάτε γλασέ)
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ και ψιλοκόβουμε.
- Ξεσποριάζουμε τις 3 πιπεριές και ψιλοκόβουμε την τέταρτη στο μπόλ με τα υπόλοιπα.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ρύζι. Προσθέτουμε και τα εσωτερικά των λαχανικών καθώς και τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό και μόλις κοντεύει να το πιεί το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Έχουμε τοποθετήσει εντωμεταξύ τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες. Σ΄αυτή την φάση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του ρυζιού τριμμένη φέτα ή κομματάκια κεφαλοτύρι. Γεμίζουμε. Από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο και λίγο νερό.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 170 βαθμούς. Στο μισάωρο του ψησίματος με ένα κουτάλι πέρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τα γεμιστά
Καλη επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου