Αρχική σελίδα - Ηome page

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Γεμιστα....

 

Γεμιστά

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 3 ντομάτες σφιχτές
  • 3 πιπεριές + 1 extra
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι (εκτός αν προτιμάτε γλασέ)
Εκτέλεση:
  • Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ και ψιλοκόβουμε.
  • Ξεσποριάζουμε τις 3 πιπεριές και ψιλοκόβουμε την τέταρτη στο μπόλ με τα υπόλοιπα.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ρύζι. Προσθέτουμε και τα εσωτερικά των λαχανικών καθώς και τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό και μόλις κοντεύει να το πιεί το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Έχουμε τοποθετήσει εντωμεταξύ τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες. Σ΄αυτή την φάση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του ρυζιού τριμμένη φέτα ή κομματάκια κεφαλοτύρι. Γεμίζουμε. Από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 170 βαθμούς. Στο μισάωρο του ψησίματος με ένα κουτάλι πέρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τα γεμιστά
Καλη επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου