Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
150 γρ. μπέικον
400 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 ½ φλ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα
2 – 3 κουταλιές τσαγ. λιωμένο βούτυρο
φρυγανιά τριμμένη
Για τη σάλτσα:
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνετε τα ντοματάκια και τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 – 20 λεπτά.
Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε φέτες πάχους ενός δακτύλου και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά. Τις βγάζετε και τις κρατάτε στην άκρη.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνετε τις μισές φέτες μελιτζάνας. Τις καλύπτετε με φέτες μπέικον και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζετε με φέτα. Στρώνετε τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, το υπόλοιπο μπέικον, τη σάλτσα και την φέτα.
Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Ρίχνετε 2 – 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου