Αρχική σελίδα - Ηome page

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κριθαράκι με κιμά.......





Υλικά: για 4-6 άτομα  

1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
3-4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.γ. πελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
500 γρ. κριθαράκι, χοντρό
300 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και τον κιμά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί έως ότου απορροφήσει όλα τα υγρά. Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κριθαράκι 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου (μια και θα μαγειρευτεί και στον φούρνο) και το σουρώνουμε.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε τον μάραθο, το κριθαράκι και τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το φαγητό και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Τρώγεται ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου