Αρχική σελίδα - Ηome page

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές ....


Υλικά:
  • ½ κιλό αμπελοφάσουλα τρυφερά
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 10 ελιές Αμφίσσης ή Βόλου ψιλοκομμένες
  • 4 ελιές ολόκληρες
  • 4 αβγά βραστά κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ετέλεση:


Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κόβετε στα δύο ή στα τρία, αν είναι πολύ μεγάλα. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά ταυγρά τους και να κρυώσουν εντελώς. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τα φασολάκια και τα αναμειγνύετε με τις ψιλοκομμένες ελιές και τα αμύγδαλα.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε τα φασόλια και τα περιχύνετε με το μίγμα της μαγιονέζας. Διακοσμείτε με τα αβγά και τις ολόκληρες ελιές. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.


Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου