Αρχική σελίδα - Ηome page

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πένες με κολοκυθάκια και βασιλικό.......



Υλικα:

500 γρ. πένες
500 γρ. κολοκυθάκια
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις αναμεμειγμένο με 1/3 φλ. γάλα
κρόκος από 1 αβγό, χτυπημένος
1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
2/3 φλ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και να ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν. Μουλιάζουμε τα κολοκυθάκια σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τις κορφές, τα κόβουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Καθαρίζουμε το ίδιο τηγάνι και ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Κατόπιν ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ελαφρώς με μία ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πένες, το τυρί, τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου