Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σεφταλια ( κυπριακη)

Υλικα:
600 γρ κιμάς μόσχου
400 γρ κιμάς χοιρινός
200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη
200 γρ κρεμμύδι ξερό1 αβγό
100 ml ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί
αλάτι κατά προτίμησηπιπέρι κατά προτίμηση
κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση
ρίγανη κατά προτίμηση
μαϊντανός κατά προτίμηση


Εκτελεση:
Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στραγγίζουμε την σκέπη και την κόβουμε σε μικρά τεμάχια 5 Χ 5 εκ. περίπου. Τυλίγουμε την ανάλογη γέμιση στο κάθε τεμάχιο της σκέπης και ψήνουμε στο φούρνο ή στην σχάρα. Κατά το τέλος του ψησίματος σβήνουμε ή περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με πίτες κια μία μικρή σαλάτα με ψιλοκομμένη τομάτα και μαϊντανό.

Καλη επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου