Υλικά για 4-6 άτομα
Για το ρολό
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και περασμένη από τον τρίφτη
1 αβγό
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
Για τη γέμιση
1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
½ πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
½ πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
1 φλ. κίτρινα τυριά, σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. του καφέ γάλα
Για το ψήσιμο
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
Εκτέλεση
Ρολό: Στύβουμε καλά το ψωμί και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις η ομελέτα ψηθεί από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιάτου τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη. Οταν είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση: Απλώνουμε τον κιμά στον καθαρό πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε την ομελέτα. Ρολάρουμε τον κιμά φτιάχνοντας ένα μακρόστενο ρολό που το τοποθετούμε σε ταψί και το πασπαλίζουμε από πάνω με τη γαλέτα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από το ρολό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C-180°C. Περιχύνουμε το ταψί με το λάδι και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να ψηθούν οι πατάτες.
Οταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο (έχουν δηλαδή ψηθεί οι πατάτες), αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.
tip
Αντί για ένα μεγάλο ρολό, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά ατομικά ρολάκια.
Για το ρολό
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και περασμένη από τον τρίφτη
1 αβγό
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
Για τη γέμιση
1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
½ πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
½ πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
1 φλ. κίτρινα τυριά, σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. του καφέ γάλα
Για το ψήσιμο
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
Εκτέλεση
Ρολό: Στύβουμε καλά το ψωμί και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις η ομελέτα ψηθεί από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιάτου τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη. Οταν είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση: Απλώνουμε τον κιμά στον καθαρό πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε την ομελέτα. Ρολάρουμε τον κιμά φτιάχνοντας ένα μακρόστενο ρολό που το τοποθετούμε σε ταψί και το πασπαλίζουμε από πάνω με τη γαλέτα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και τις αραδιάζουμε γύρω από το ρολό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C-180°C. Περιχύνουμε το ταψί με το λάδι και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να ψηθούν οι πατάτες.
Οταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο (έχουν δηλαδή ψηθεί οι πατάτες), αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες.
tip
Αντί για ένα μεγάλο ρολό, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά ατομικά ρολάκια.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου