Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κυπριακή τυρόπιτα με χαλούμι και δυόσμο.....






Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)

1 πακέτο Χοντρό Φύλλο με Ελαιόλαδο ΚΑΝΑΚΙ
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 αβγά χτυπημένα
Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια τυρί edam τριμμένο
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
4 αβγά
10-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτάλια δυόσμο ξερό

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνετε την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 45-50 λεπτά στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου. Σερβίρετε την πίτα αφού την αφήσετε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Αλείφεται με ελαιόλαδο το εσωτερικό και τα τοιχώματα του ταψιού. Ανοίγετε τα φύλλα και στρώνετε τα μισά, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Αδειάζεται την γέμιση, αφήνοντας τα μέσα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα, αλείφοντας και αυτά ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Με ένα μαχαίρι, κόβετε τις άκρες που εξέχουν από το ταψί ή εναλλακτικά μπορείτε να τις τυλίξτε στρίβονταν τες ελαφρά. Ακολούθως χτυπήστε τα αβγά με μια κουτάλια  λάδι και αλείφεται με αυτό την επιφάνεια της πίτας.


Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου