Υλικά:
200 γρ. σφολιάτα
100 γρ. μπλε τυρί danablu ( ροκφόρ)
1 κ. κ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
10 καρύδια καθαρισμένα
2 αβγά
Φρεσκοκομμένο μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια ταρτιέρα που έχετε βουτυρώσει και την τρυπάτε σε αρκετά σημεία με τη μύτη ενός πιρουνιού. Θρυμματίζετε το danablu με το πιρούνι. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνετε το μείγμα στην ταρτιέρα, το αφήνετε να «σταθεί» για 10 λεπτά περίπου και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα πασπαλισμένη με τα καρύδια
Καλή επιτυχία!!!!!!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου