Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, κομμένο σε κομμάτια (τον βάζετε για 12 ώρες σε νερό που το αλλάζετε τακτικά)
1 κιλό πράσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πιάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε ελαφρά. Προσθέστε τα πράσα κομμένα σε μέτρια κομμάτια και τα τσιγαρίζετε ελαφρά στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε ¾ φλιτζανιού νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι και τοποθετείτε πάνω από τα πράσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και περιχύνετε με την ντομάτα. Κλείνετε το καπάκι και σιγοψήνετε για 25 λεπτά ακόμα. Στο διάστημα αυτό ανακινείτε την κατσαρόλα 1-2 φορές, χωρίς όμως να ανακατεύετε το φαγητό με το πιρούνι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου