Υλικά
1 κιλό παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
3 καρότα, κομμένα κατά μήκος και σε 2-3 κομμάτια
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, λειωμένη
Άνηθος
1 καρδιά μαρουλιού και φύλλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200γρ. τυρί κατσικίσιο, σε κύβους
2/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Σε μια γαβάθα ανακατέψτε μαζί με τα παντζάρια και τα καρότα 2 κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο, ½ κουταλιά μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα στο ταψί σε μια στρώση και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε 20 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε για 30 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια και τα καρότα και να ροδίσουν στις άκρες. Όταν κρυώσουν, μεταφέρετε τα σε μια μικρή γαβάθα. Λειώστε το σκόρδο με λιγο αλάτι. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το σκόρδο. Προσθέστε πιπέρι. Σε μια μεγάλη γαβάθα, ανακατέψτε μαζί όλα τα σαλατικά, το μαϊντανό και περιχύστε τα με το λαδόξιδο. Προσθέστε τα παντζάρια και το τυρί και ανακατέψτε προσεκτικά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα φιστίκια.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
1 κιλό παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
3 καρότα, κομμένα κατά μήκος και σε 2-3 κομμάτια
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, λειωμένη
Άνηθος
1 καρδιά μαρουλιού και φύλλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200γρ. τυρί κατσικίσιο, σε κύβους
2/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Σε μια γαβάθα ανακατέψτε μαζί με τα παντζάρια και τα καρότα 2 κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο, ½ κουταλιά μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα στο ταψί σε μια στρώση και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Ψήστε 20 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε για 30 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια και τα καρότα και να ροδίσουν στις άκρες. Όταν κρυώσουν, μεταφέρετε τα σε μια μικρή γαβάθα. Λειώστε το σκόρδο με λιγο αλάτι. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το σκόρδο. Προσθέστε πιπέρι. Σε μια μεγάλη γαβάθα, ανακατέψτε μαζί όλα τα σαλατικά, το μαϊντανό και περιχύστε τα με το λαδόξιδο. Προσθέστε τα παντζάρια και το τυρί και ανακατέψτε προσεκτικά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα φιστίκια.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου