Υλικά:
1 φλιτζάνι κουσκούς
1 στήθος κοτόπουλου ψημένο
2 κ. σ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/2 κ. γλ. κόλιανδρο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ. σ. ξίδι απλό ή μπαλσάμικο
1 κ. γλ. πάπρικα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε κι αυτά ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ή βούτυρο. Μόλις πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ελιές με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και ετοιμάζουμε το κουσκούς ακολουθώντας τις οδηγίες. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τα αμύγδαλα και το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου