Κεφτεδες:
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλα κρεμμύδια
4 κουτ.σούπας φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμος
αλάτι (2 κουταλάκια), πιπέρι
ελάχιστο νεράκι
Σάλτσα:
4 ώριμες μεγάλες τομάτες
3 πιπεριές κόκκινες
2 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι χυλοπίτες
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το μείγμα για τους κεφτέδες μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Μετά φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Σοτάρουμε το σκόρδο σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ψιλοκομμένα και ρίχνουμε το αλάτι και τον ζωμό. Την σιγοβράζουμε για κανένα μισάωρο μέχρι να δέσει.
Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε την σαλτσούλα μας με τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη φέτα τρίμμα από πάνω όσο είναι ζεστό!
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλα κρεμμύδια
4 κουτ.σούπας φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμος
αλάτι (2 κουταλάκια), πιπέρι
ελάχιστο νεράκι
Σάλτσα:
4 ώριμες μεγάλες τομάτες
3 πιπεριές κόκκινες
2 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι χυλοπίτες
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το μείγμα για τους κεφτέδες μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Μετά φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Σοτάρουμε το σκόρδο σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ψιλοκομμένα και ρίχνουμε το αλάτι και τον ζωμό. Την σιγοβράζουμε για κανένα μισάωρο μέχρι να δέσει.
Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε την σαλτσούλα μας με τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη φέτα τρίμμα από πάνω όσο είναι ζεστό!
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου