Υλικά:
300 γρ. ρύζι αρμπόριο (ή καρολίνα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο
500 γρ. σπαράγγια
2 φλιτζάνια αρακά βρασμένο
1/3 φλ. λευκό κρασί
3 φλ. περίπου ζωμό κότας
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε και κρατάμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε με τα ψιλοκομμένα σπαράγγια σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ζωμό και αλατοπίπερο.
Μετά από 7-8 λεπτά προσθέτουμε στο ριζότο τον αρακά και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία!!!!!!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου