Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Aματριτσιάνα μακαρονάδα....


Υλικά:


½ κιλό μακαρόνια
150γρ. μπέικον
½ φλιτζάνι  ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
800γρ. φρέσκες ντομάτες κομμένες στα 4
50γρ. πεκορίνο/παρμέζανα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε το μπέικον σε λωρίδες και ρίξτε το σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τη σκελίδα του σκόρδου (ολόκληρη). Προσθέστε τις φέτες του κρεμμυδιού και σβήστε με το κρασί. Aνεβάστε λίγο τη φωτιά για να εξατμιστεί το κρασί και όταν γίνει αυτό προσθέστε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε. Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώστε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Βράστε τα μακαρόνια. Σουρώστε τα και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα τους και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά με το τυρί και το πιπέρι.

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου