Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κανταΐφι.......


 Υλικά:

½ κιλό κανταΐφι
½ κιλό καρύδια χοντροκομμένα
¼ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γαρίφαλο
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο

Για το σιρόπι:

3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
½ φλιτζάνια του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα ραντίζετε με το κονιάκ. Χωρίζετε το κανταΐφι σε κομμάτια, έτσι ώστε να γίνουν 30 μακρόστενες λωρίδες. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από την γέμιση και το τυλίγεται απαλά σε ρολό. Τ’ αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Λιώνετε το βούτυρο και το περιχύνετε μ’ ένα κουτάλι για να βραχούν παντού. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνετε όλο το κανταΐφι μόλις το βγάλετε από τον φούρνο. Το αφήνετε για αρκετές ώρες, μέχρι να πιει όλο το σιρόπι, και το βγάζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης

Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου