Υλικά για την σαλάτα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 φύλλα iceberg
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
30 τεμ τσιπς καλαμποκιού (nachos)
1 κουταλιά λεμόνι
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
Yλικά για το γκουακαμόλε (dip αβοκάντο)
2 αβοκάντο ώριμα
1 μικρό κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι σκόνη καυτερής πιπεριάς
αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τον καβουρδισμένο κιμά
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ετοιμάστε το γκουακαμόλε.
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και κτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σερβίρετέ τον σ’ ένα μικρό μπολ που θα μπει δίπλα στην σαλάτα
.
Ετοιμάστε τον κιμά.
Σ’ ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι. Ρίξτε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το κρεμμύδι με τον κιμά. Αλατίστε πιπερώστε και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλη ανοικτή πιατέλα.
Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι.
Κάντε τις ντομάτες κυβάκια και ψιλοκόψτε το iceberg. Ανακατεύετε τα όλα μαζί σ’ ένα μπολ μαζί με το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε τα στην πιατέλα δίπλα βάλτε τον καβουρδισμένο κιμά.
Πασπαλίστε το σύνολο με το τριμμένο τυρί. Βάλτε τριγύρω τα τσιπς καλαμποκιού και όπως ήδη είπαμε δίπλα να έχετε το μπολ με το γκουακαμόλε (dip με βάση το αβοκάντο
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου